Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-pricest

Upoznajte sv. Ivana Avilskog

Španjolski svetac i crkveni naučitelj sv. Ivan Avilski preminuo je na današnji dan, 10. svibnja, u andaluzijskom gradu Montilla 1569., gdje je i pokopan. Zaštitnik je Andaluzije i Španjolske, a posvećene su mu mnoge crkve i kapele diljem Španjolske i svijeta.

Pomirenje: čudesan sakrament

Sakrament pomirenja snažan je način na koji pokazujemo pokajanje za svoje grijehe, a zauzvrat primamo obilno Božje milosrđe. U ovom čudesnom sakramentu svećenik djeluje in persona Christi ("u Kristovoj osobi"). Znači, ne priznajete svoje grijehe svećenikom, nego je Isus Krist u svećeniku. Samo Bog može oprostiti grijehe, a Isus je ustanovio ovaj sakrament prikazan u Svetom pismu.

Pročitajte ove prekrasne citate svetaca o Euharistiji

„Kad pčela skupi rosu s neba i zemaljski najslađi nektar s cvijeća, pretvori je u med, a zatim požuri u svoju košnicu. Na isti način, svećenik, uzevši s oltara Sina Božjega (koji je poput rose s neba i istinski Marijin sin, cvijet našega čovječanstva), daje nam ga kao ukusnu hranu." Ovo je samo jedan od desetaka prekrasnih i dubokih citata o Tijelu i Krvi Gospodina našega Isusa Krista. Oplemenite svoju dušu riznicom svetačkih izreka koju vam donosimo u nastavku.

Prije svete pričesti, pozovite Gospodina u svoje srce

Sveta pričest na misi može biti lijepo iskustvo, ali često se za to ne pripremamo. Uz svakodnevne rastresenosti i misli, vrijeme provedeno na euharistiji dragocjeno je i vrijedno. Najsvečaniji trenutak je onaj u kojemu primamo Gospodina u svoje srce. Zamolimo ga tada da se nastani u našem srcu i tamo ostane.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja