Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-terezija-avilska

10 poticajnih misli svetaca za duhovni rast i razvoj

Na svetkovinu Svih svetih spominjemo se svih svetaca i blaženika Katoličke crkve koji su kanonizirani, ali i onih koji to još nisu, jer smo svi pozvani biti sveti. Ovim povodom donosimo nekoliko misli svetaca koje su tu da nas potaknu na življenje svetosti kroz svakodnevni život.

Sv. Terezija Avilska :"Život ima smisla jedino u Bogu"

Kao mala djevojčica, Sveta Terezija od Ávile htjela je postati mučenica. Kao mlada odrasla osoba bila je zaokupljena taštinama i svjetovnim brigama. Željela je veličinu, ali je samo morala smisliti načine kako to postići. To je značilo borbu i bol, ali kad je pronašla odgovor, uspjela je pokazati drugima kako pronaći pravu veličinu i kako živjeti u njoj.

Upoznajte Zavod Teresianum

Blagdan je sv. Terezije Avilske, prve proglašene crkvene naučiteljice i jedne od najvećih svetica Katoličke Crkve, posebno Karmelskoga reda. Mnogi su upoznati s njenim životom i djelovanjem, ali ovo će biti prigoda za još bolje upoznavanje ove velike žene i obnoviteljice Karmela.

BLAGDAN SV. TEREZIJE AVILSKE Ovo je bila njezina omiljena pobožnost

U povodu današnjeg blagdana sv. Terezije Avilske, prve žene naučiteljice Crkve, donosimo tekst "Samo Bog je dosta", prvotno objavljen u časopisu Marija (listopad 2021.) Sveta Terezija Avilska marijansku je pobožnost njegovala od mladenačkih dana, a kada joj je u 12. godini umrla majka, molila je Gospu da joj bude majkom. Iskustvom marijanske mistike promišljala je tajne Kristova čovještva i Marijine nebeske proslave.

SVETA TEREZIJA AVILSKA Molitva, litanije i Benedikt XVI.

"U našemu društvu, u kojem često manjka duhovnih vrijednosti, sveta Terezija nas uči biti neumornim svjedocima Boga, njegove prisutnosti i njegova djelovanja", rekao je o svetoj Tereziji Avilskoj papa Benedikt XVI. u veljači 2011. godine.

Zar nemamo vremena biti sveci?

U povodu spomendana sv. Terezije Avilske, prve crkvene naučiteljice, mističarke i reformatorice karmelskoga reda, donosimo jednu njezinu pjesmu.... "Učini me sveticom dok pripremam obroke i perem tanjure. Prihvati moje hrapave ruke jer su za Tebe postale hrapave."

Moja duhovna avantura sa sv. Terezijom Avilskom – svjedoči s. Teodora Živković, dugogodišnja priorica Svjetovnog reda Karmelićana

Sv. Terezija jednostavno vas privuče, svjedoči ova svjetovna karmelićanka koja je o prvoj crkvenoj naučiteljici održala brojna predavanja, napisala više članaka te i magistrirala na temi upravljanja projektima prema iskustvima i podukama ove karmelske reformatorice. Kao diplomiranu ekonomisticu zanimalo ju je kako spojiti duhovnu i poslovnu dimenziju pa je u Remetama završila Sustavan studij duhovnosti i američki studij "Vodstvo služenjem". Pročitajte kako on doživljava sv. Tereziju, što je od nje naučila i što ova svetica poručuje svima nama...

Molitva predanja sv. Terezije Avilske

Jedna od najslavnijih molitava svete Terezije Avilske, jest molitva potpunog predanja volji Božjoj: “Ja sam tvoja, što očekuješ od mene, Gospodine?”.

Kako susresti živoga Boga po uzoru na sv. Tereziju Avilsku?

Sv. Terezija od Isusa bliska nam je u traženju osobne vjere i iskustva Boga – u našim unutarnjim borbama između Boga i svijeta, molitve i života, polovičnosti i radikalnosti. U molitvi je pronašla i pokazuje nam pravi put predanja, ljubavi i slobode. Na početku nas ohrabruje da je najvažnije ispravno početi – odlučnom odlučnošću doći do izvora Žive vode, pa makar se to sastojalo u tome da krećemo uvijek iznova, ali i tako idemo naprijed.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja