Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-josemaria-escriva

Ne zaboravi: Najviše ima onaj tko najmanje treba!

Povijest pripovijeda da je u 7. stoljeću car Heraklije krenuo u rat protiv Perzijanaca kako bi povratio Isusov križ, kojeg su oni ukrali iz Jeruzalema i čuvali u palači blizu Bagdada. Nakon petnaest godina borbi, 630. godine bizantska je vojska povratila sveto drvo i car je trijumfalno poveo svoje trupe u Sveti grad.

Kako prepoznati nedostatak poniznosti?

U nastavku donosimo 17 osobina koje prema sv. Josemaríji pokazuju da nam nedostaje poniznosti, jedne od ključnih osobina u našem rastu u svetosti.

Što napraviti u situacijama kada nam se zapravo ne da moliti?

Osnivač organizacije Opus Dei, sv. Josemaría Escrivá odgovorio je na pitanje jedne studentice "Je li molitva u trenucima kada nam se ne da moliti važeća? Što kada ne osjećamo želju za molitvom?" i rekao da su stvari koje se temelje na žrtvi mnogo plodnije i da vrijede mnogo više pred Bogom jer su nam teške - one sjaje poput zvijezda u noći.

Sv. Josemaría Escrivá i stope u snijegu

"Naš me je Gospodin pripremao usprkos meni samome, koristeći očito beznačajna sredstva, da ulije nadnaravni nemir u moju dušu", posvjedočio je sv. Josemaría Escrivá opisujući jednostavnu sliku stopa u snijegu koja je bila presudna za njegov duhovni poziv.

Mons. Ramos prije odlaska u Brazil - Došao je posijati sjeme, sada ga čeka novo zanimljivo poslanje

Jedan od posljednjih razgovora prije odlaska mons. Jorge Ramosa, svećenika prelature Opusa Deija, moći ćete poslušati 26. lipnja u emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Sutra je Dan Gospodnji" gdje tumači nedjeljna misna čitanja te razgovara o svetosti u svakodnevnim stvarima, o Opusu Deiju, ali i o njegovom iskustvu kao svećenik u Hrvatskoj i novim avanturama koje ga čekaju u novoj službi u Brazilu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja