Budi dio naše mreže

Ključna riječ: samoca

POD KRIŽEM Samoća, šutnja, sabranost

U HKR-ovoj emisiji "Pod križem" fra Vladimir Vidović govorio je o samoći, šutnji i sabranosti. Koja je razlika između samoće i osamljenosti? Zašto su ove tri stvarnosti neophodne za duhovni život svakog vjernika?

Čovjek nije stvoren da bude sam

"Čovjeku je potreban čovjek. Zahvaljujući pogledu usmjerenu prema čovjeku, prema bližnjem, i ti ćeš moći rasti, bit ćeš sretniji i ispunjeniji", piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

Savršen lijek protiv usamljenosti

Jednostavna molitva koju me naučila medicinska sestra promijenila je način na koji sam se suočila s prisilnom izolacijom - i još uvijek me prati kada se suočavam s velikim i malim poteškoćama.

"Zaljubljenost u Isusa promijenila je moj život"

Moj muž zna koliko god sam zaljubljena u njega, ja ću uvijek biti još zaljubljenija u Isusa. Isto tako, želim da moj muž duboko ljubi Boga, žudeći i za sjedinjenjem s Njim u nebu.

Ne možemo rasti u vrlini kad nam je ugodno. Sigurnost nikad nije rodila sveca!

Izolacija rađa usamljenost. Neprijatelj vreba u našim mislima kada smo usamljeni. Usamljenost kasnije može dovesti do malodušnosti, pa čak i očaja. Povlačenje u svoje domove slično je povlačenju u sebe, gdje ne moramo biti izazvani da dopremo do ljudi koje ne poznajemo ili ne razumijemo ili s kojima se čak ne slažemo. Život kršćanina zahtijeva da slijedimo Isusove stope i tražimo one koji su marginalizirani, odbačeni i sami.

Umreženi, a usamljeni - kako pomoći mladima s pitanjem samoće?

Osjećaj usamljenosti je normalna, ali bolna stvarnost. U istraživanju udruge Cigna 2020., podatci pokazuju kako 70 posto mladih redovito se bori s osjećajem usamljenosti i samoće. Ipak, postoje mnoge stvari koje roditelji, prijatelji i učitelji mogu poduzeti kako bi ih ohrabrili i potaknuli.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja