Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sakramenti

ARGUMENTI Sakramenti preko Interneta – da ili ne?

Tema emisije ''Argumetni'' HKR-a u ponedjeljak, 3. veljače bila je primanje sakramenata preko interneta – da ili ne? Je li moguća ispovijed preko mobitela, aplikacije, Interneta? Što je važno znati o sakramentima, znaju li današnji vjernici, pogotovo mladi, klečati pred živim Bogom i gdje naći živoga Boga? Gosti emisije bili su profesor s Katedre dogmatike KBF-a u Zagrebu dr. sc. Anton Tamarut, studentski kapelan u Zagrebu don Damir Stojić i povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec, a urednica Tanja Maleš.

ARGUMENTI - Borba protiv Zloga i opasnosti praznovjerja

Možemo li se zlodusima zaraziti čitajući horoskop, vračanjem, magijom, praznovjerjem i koje posljedice grijeh ostavlja za otvaranje vrata Zlome? Kako prepoznati opsjednutost Zlim i kako se osloboditi? To su samo neka od pitanja iz Argumenata HKR-a 28. listopada.

Je li brak s nekrštenom osobom sakrament?

Don Damir Ostojić, studentski kapelan grada Zagreba, na mrežnim stranicama Studentskog pastorala odgovara na pitanje je li brak sklopljen između krštene i nekrštene osobe samo forma, isključivo civilni brak ili je pak za vjernika sakramentalni?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja