Budi dio naše mreže

Ključna riječ: razvod

HALO, VELEČASNI? Kako prijateljici reći da ne smije biti ljubavnica oženjenom čovjeku?

Što učiniti ako je suprug zatražio razvod, a vjenčani smo u crkvi i već imamo dijete? Smije li se uzimati stvari vezane uz pokojnika ili je to znak navezanosti? Bliska prijateljica ima ljubavnika. Savjetovala sam joj da prestane, ali ne vrijedi. Što još mogu učiniti? Na ta i brojna druga pitanja u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" 14. listopada odgovarao je župnik župe sv. Nikole Tavelića u Zagrebu vlč. Ljubo Vuković.

Rastava se događa u svim onim odnosima u kojima smo mi ili drugi postali okorjeli i tvrdoglavi

"Stoga izazov današnjeg evanđelja nije samo brak i rastava. To je posao ispitivanja vlastitog srca. Isus me želi isprovocirati da zastanem i da imenujem mjesta svoje tvrdoće te postanem otvoren i spreman prihvatiti promjenu dopuštajući Bogu da nas mijenja. U konačnici, da moje srce učini po svome srcu", piše studentski kapelan vlč. Mario Žigman na društvenim mrežama.

Može li se bez moga pristanka poništiti crkveni brak?

Je li grijeh ne ići na svetu misu nedjeljom ili blagdanom u vrijeme ograničenja broja vjernika u crkvi za vrijeme mise? Je li moj grijeh ako mi sin živi u grijehu, a i ne shvaća da je to grijeh? Može li crkveni sud poništiti moj brak bez moga pristanka? Na ova i druga pitanja odgovarao je u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?“ u petak, 26. veljače prosinca župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima vlč. Antun Sente.

Popis koji mi je spasio brak

Becky Zerbe spremala se napustiti svoga supruga kada joj je majka rekla da, prije nego što se odluči na taj korak, napravi popis. Međutim, popis se nije odnosio samo na njega i njegove mane. Pročitajte što joj je majka savjetovala zbog čega više nikada nije posumnjala u svoj brak.

Smiju li rastavljeni primati sakramente?

Koja je razlika između rastave i razvoda? Mogu li se napušteni supružnici ispovijedati i pričešćivati? Smije li se supružnika napustiti u slučaju da je zajednički život u ženidbenoj zajednici nemoguć i nepodnošljiv? O svemu tome piše mons. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja