Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rastava

HALO VELEČASNI Kako gledate na obred i slavljenje đavla na Eurosongu od strane Irske?

„Kako je moguće da čovjek ne smije otpusti ženu, a 'Amoris laetita' kaže da se može otpustiti ženu ili muža?“ i drugo pitanje „ Kako gledate na obred i slavljenje đavla na Eurosongu od strane Irske?“ – izabrali smo za čitatelje portala Hrvatske katoličke mreže iz najnovijeg izdanja emisije 'Halo, velečasni?' u kojoj je odgovore ovoga puta pokušao dati vlč. Damir Ocvirk, župnik zagrebačke župe Sv. Josipa na Trešnjevci.

HALO, VELEČASNI? Je li prije mise u crkvi potrebno obdržavanje tišine?

Je li potrebno obdržavanje tišine kao vrijeme za razmišljanje i koncentraciju prije mise? Mogu li se vratiti vjeri i pričesti u drugom, civilno sklopljenom braku? Na ova i druga pitanja u petak 2. veljače u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" odgovarao je vlč. Damir Ocvirk, župnik Župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci.

Zašto brak nije više u modi?

Supružnici se sve češće odlučuju napustiti „malenu lađu koju ljuljaju vjetrovi“, ponajviše pod pritiskom sveprisutnog konzumerizma i pošasti društvenih mreža. Ipak, samo je jedan (pravi) razlog za bijeg s lađe koja tone – nasilje.

HALO, VELEČASNI! Što kad se roditelji miješaju u bračni život svoje djece?

Koliko je priprava za brak važna za buduće mladence? Govori li se na zaručničkom tečaju o izazovima bračnoga života? Mogu li roditelji utjecati na rastavu braka? Na ta i druga pitanja odgovarao je u petak u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" fra Roko Bedalov, župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja