Budi dio naše mreže

Ključna riječ: propovijed

Svaki je čovjek pozvan služiti

Na 33. nedjelju kroz godinu prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Božja nas mudrost želi poučiti da se ne damo zavesti, da ne polažemo nadu u nešto što će ionako proći."

Neka naše svjetiljke uvijek budu pune djela ljubavi, vjerničke odgovornosti i milosrđa

Na 32. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. dr. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Neka nam Gospodin da mudrosti da naše svjetiljke uvijek budu pune djela ljubavi, vjerničke odgovornosti i milosrđa. Blago nama ako nas Gospodin takve zatekne, makar se malo i uspavali."

Potrebni smo jedni drugima, potrebni putujuće i slaveće Crkve...

Na blagdan Svih svetih iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Josipa Bošnjakovića, svećenika i profesora psihologije koji vodi bračna i obiteljska savjetovališta na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Uz doktorski studij psihologije u Rimu na Papinskom salezijanskom sveučilištu specijalizirao je kliničku psihologiju. Predaje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu te na zagrebačkom Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Velečasni Bošnjaković među ostalim poručuje: "Svi sveti su sveti jer se u potpunosti ostvarila želja njihova siromaštva - biti obdareni, obogaćeni Bogom."

Živimo li mi danas istinsku radost?

Na 28. nedjelju kroz godine iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed profesora KBF-a u Đakovu i svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije na poslijediplomskom studiju u Rimu mr. Ivana Benakovića. U propovijedi vlč. Benaković se pita: "Živimo li mi danas istinsku radost, ili smo je izgubili jer smo svojim životom promašili onaj istinski Božji poziv na radost, koju ipak ne možemo dati sami sebi, nego ju nam daruje nešto što nas radikalno nadilazi – Bog?"

Milosrdni Bog sve nas želi okupiti u kraljevstvu nebeskom

Na 25. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Pavla Mikulčića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. Vlč. Mikulčić između ostalog ističe: "Kao vjernici znamo, a na što nas je podsjetio i apostol Pavao u drugom današnjem čitanju: nama je živjeti Krist. To je naša najveća radost. A tko od nas želi radost svoga života pronaći tek na njegovu koncu?" 

Onaj tko živi s Isusom lakše će se popeti na goru preobraženja

Na blagdan Preobraženja Gospodinova iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu. "Preobraženje je proces. To znači da se svaki dan na određeni način preobražavamo, odnosno pred nama svaki dan iznova stoji poziv i zahtjev za preobraženjem, za uspinjanjem na goru", poručio je dr. sc. Hrvoje Kalem.

Rosa milosti Božje krijepi i hrani sjeme vjere u mome srcu

Na šesnaestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "Rosa milosti Božje krijepi i hrani sjeme dobra, sjeme vjere u mome srcu. To sjeme, uz moj pristanak i trud, može rasti i narasti veliko, tako veliko da preuzme i preokrene ono što je zlo na dobro", poručuje preč. Ivešić.

Kršćanski život proizlazi iz ovog poziva: Dođite k meni!

Na četrnaestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Mate Gašparovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, ravnatelja Nadbiskupijske ustanove za uzdržavanje klera i ekonoma Bogoslovnog sjemeništa. Preč. Gašparović je istaknuo: "Kršćanin je čovjek koji vjeruje u Krista i njegovu poruku i ozbiljno se trudi tako i živjeti."

Koja je uloga vjere?

Na dvanaestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Roberta Farkaša, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Slavonskom Brodu. Vlč. Robert Farkaš, između ostalog, poručuje: "Dar vjere imamo ne samo da bismo prosperirali u osobnom životu, nego i da bismo drugima svjedočili. Vjera, znači, ima svoju osobnu i zajedničarsku dimenziju. Biti vjernik znači biti suodgovoran i za sudbinu svojih bližnjih."

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja