Budi dio naše mreže

Ključna riječ: propovijed

Onaj tko živi s Isusom lakše će se popeti na goru preobraženja

Na blagdan Preobraženja Gospodinova iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Hrvoja Kalema, svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i docenta na Katedri fundamentalne teologije na KBF-u Sveučilišta u Sarajevu. "Preobraženje je proces. To znači da se svaki dan na određeni način preobražavamo, odnosno pred nama svaki dan iznova stoji poziv i zahtjev za preobraženjem, za uspinjanjem na goru", poručio je dr. sc. Hrvoje Kalem.

Rosa milosti Božje krijepi i hrani sjeme vjere u mome srcu

Na šesnaestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika u đakovačkoj župi Dobroga Pastira. "Rosa milosti Božje krijepi i hrani sjeme dobra, sjeme vjere u mome srcu. To sjeme, uz moj pristanak i trud, može rasti i narasti veliko, tako veliko da preuzme i preokrene ono što je zlo na dobro", poručuje preč. Ivešić.

Kršćanski život proizlazi iz ovog poziva: Dođite k meni!

Na četrnaestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Mate Gašparovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, ravnatelja Nadbiskupijske ustanove za uzdržavanje klera i ekonoma Bogoslovnog sjemeništa. Preč. Gašparović je istaknuo: "Kršćanin je čovjek koji vjeruje u Krista i njegovu poruku i ozbiljno se trudi tako i živjeti."

Koja je uloga vjere?

Na dvanaestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Roberta Farkaša, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Slavonskom Brodu. Vlč. Robert Farkaš, između ostalog, poručuje: "Dar vjere imamo ne samo da bismo prosperirali u osobnom životu, nego i da bismo drugima svjedočili. Vjera, znači, ima svoju osobnu i zajedničarsku dimenziju. Biti vjernik znači biti suodgovoran i za sudbinu svojih bližnjih."

Kao vjernici doista pozvani smo moliti za svoje pastire!

Na 11. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. dr. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Ozbiljno si posvijestimo kako smo kao vjernici doista pozvani moliti za svoje pastire, moliti za one koji će biti predvodnici i pratitelji stada Crkve, moliti za one koji će za Crkvu brinuti, koji će ju usmjeravati i štititi. Jer velika je zadaća radnika u Isusovoj žetvi – čuli smo evanđelje: 'Putem propovijedajte: Približilo se kraljevstvo nebesko!'"

Božje utjelovljenje za nas predstavlja vrhunac svemoćne ljubavi

Na Tijelovo prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Svetkovina Tijela i Krvi Gospodinove mora u nama probuditi veliko strahopoštovanje i zahvalnost, svakako i radost. Zato, dok ga promatramo u euharistiji i blagujemo na svetoj misi, odajmo mu svu slavu i čast, štovanje cijelim bićem, ne tek banalno i obredno."

Temelj svakog zajedništva jest ljubav

Na blagdan Presvetog Trojstva iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Marija Brkića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji nakon završenog poslijediplomskog studija iz dogmatske teologije u Rimu vrši službu župnog upravitelja Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu. Vlč. Mario Brkić, između ostalog, se u propovijedi poručuje: "Temelj svakog zajedništva jest ljubav. Želim biti s nekim zato što ga volim. I zato je upravo obitelj ta u čijoj ćemo slici prepoznati Boga kao Presveto Trojstvo."

Isus nam daruje Duha kako bi došlo do novog stvaranja!

Na blagdan Pedesetnice donosimo propovijed profesora s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu i Hrvatskog katoličkog sveučilišta, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i psihoterapeuta doc. dr. sc. Josipa Bošnjakovića. "Vidjeli smo na primjeru koronavirusa kako je naš život krhak, i kako o dahu, Božjem dahu, besplatnom, darovanom, ovisimo. Po Božjem dahu rađa se novi život. Isus nam daruje Duha kako bi došlo do novog stvaranja", poručio je vlč. Bošnjaković.

U vjernicima, i dok trpe, počiva Duh Božji!

Na sedmu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed maestra Ivana Andrića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. "Važno je Petrovo upozorenje da u vjernicima, i dok tako trpe, počiva Duh Božji. Oni, naime, ne bi imali snage za takvo sudjelovanje u Kristovu otkupljenju kad u njima ne bi bilo Duha Kristova. Cijelo se djelo spasenja – s Kristom i po Kristu, sa svima koji su Kristovi – događa u Duhu Svetome, snagom toga Duha", poručuje maestro Andrić.

Ljubiti znači živjeti svoj život kao ljubljeni, živjeti kao Isus Krist!

Na šestu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed glavnog i odgovornog urednika Vjesnika doc. dr. sc. vlč. Borisa Vulića. "Isusova je poruka jasna: Samo ako budete vršili moje zapovijedi, moja ljubav može ostati u vama, a prisutnost Duha Svetoga postati djelatna i plodna", poručio je vlč. Vulić.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja