Budi dio naše mreže

Ključna riječ: propovijed

FRA ANTE VUČKOVIĆ: "Oltar je prostor za izmučene ljude potrebne Boga"

U vremenu proslave mladih misa, donosimo propovijed fra Ante Vučkovića s mlade mise don Hrvoja Katušića, sadašnjeg generalnog vikara Dubrovačke biskupije, o svećeničkom poslanju. Riječi koje je fra Ante Vučković uputio tadašnjem mladomisniku aktualne su i danas.

Tijelovo - podsjetnik na životnu važnost pričesti!

Na svetkovinu Tijelova Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Roberta Farkaša, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Slavonskom Brodu. Vlč. Robert Farkaš, između ostalog, poručuje: "Tajna Euharistije tajna je Božje zauzetosti za čovjeka, za njegov zemaljski i nebeski život. Stoga je Crkva, uz Veliki četvrtak, izabrala još jedan blagdan da bi tu tajnu Božje ljubavi objavila svijetu, a svoje vjernike učvrstila u odanosti Bogu koji voli čovjeka."

Razumom nikad nećemo shvatiti Boga!

Na nedjelju Presvetog Trojstva iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Vladimira Delića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe sv. Josipa Radnika u Osijeku. Vlč. Vladimir Delić, između ostalog ističe: "Uzaludni su svi naši ljudski napori da bismo shvatili Boga. Vjera u trojedinog Boga ne služi tome da bismo o njoj filozofirali, istraživali, polemizirali. Vjera u trojedinog Boga se živi".

Iskren i ponizan čovjek u svojim padovima upoznaje vlastitu slabost, ali i Božju ljubav

Na svetkovinu Duhova iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Bog nas savršeno ljubi, iako nismo dostojni njegove ljubavi. Takvom ljubavlju prožima vjernike da jedni drugima ne gledaju pogreške, nego budu iznad toga. U Gospodinovoj školi svatko može rasti u istinskoj poniznosti koja oslobađa od krivnje."

Nemojmo se štedjeti u ljubavi!

Na sedmu vazmenu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Jedni drugima smetamo, predbacujemo si, svađamo se, optužujemo se, izbjegavamo se… A pozvani smo živjeti zajedno i biti jedno. Isus to traži. On to od nas očekuje."

Ljubiti Krista, znači odvažiti se na podvig, životni podvig!

Na šestu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Josipa Bošnjakovića, svećenika i profesora psihologije koji vodi bračna i obiteljska savjetovališta na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Uz doktorski studij psihologije u Rimu, na Papinskom salezijanskom sveučilištu specijalizirao je kliničku psihologiju. Predaje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu te na zagrebačkom Hrvatskome katoličkom sveučilištu. Vlč. Bošnjaković, među ostalim, poručuje: "Branitelj je onaj koga zovemo u pomoć. Isus je bio na pomoć učenicima i sada, kad napušta svijet, šalje jednog drugog Branitelja - Duha Svetoga. Ulogu je Duha Svetoga biti blizu, na pomoć čovjeku."

Bog želi sve činiti novo sa svakim od nas!

Na petu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed mons. Ivana Andrića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji vrši službu voditelja Nadbiskupijskog ureda za crkvenu glazbu i Regens chori u katedrali sv. Petra u Đakovu te je povjerenik za trajnu duhovnu formaciju svećenika Nadbiskupije. Mons. Andrić, između ostalog, poručuje: "Sve laži, sve iskrivljeno, svi prividi moraju se urušiti kako bi se mogao probiti novi put, Božji put. A za to treba odvažnosti… za silazak sa starih kolosijeka i potragu za novim putom!"

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja