Budi dio naše mreže

Ključna riječ: propovijed

Papa Franjo preskočio tradiciju staru 1700 godina?

Nakon mise koju je na na Cvjetnicu na Trgu sv. Petra u Vatikanu predslavio papa Franjo medijski prostor ispunili su naslovi kako je "papa naprasno odustao od čitanja homilije", "zabrinuo vjernike", "preskočio tradiciju staru 1700 godina" i slično. Istražili smo imaju li ovakvi naslovi svoje uporište u istini.

ARGUMENTI Aktualizacija Božje riječi u propovijedima

O aktualizaciji Božje riječi u propovijedima u Argumentima 30. siječnja govorili su don Mihovil Kurkut, salezijanac i direktor nakladničke kuće Salesiana, Branimir Stanić, v.d. direktora i glavni urednik Glasa Koncila i vlč. Ivica Cujzek, župnik Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu.

Temelji trajne kršćanske radosti

Na treću nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Petra Maskaljevića. "Kršćanima svih vremena temeljni razlog radosti jest taj da je Gospodin blizu, da nas nikada nije napustio, da se nije umorio od čovjeka koji toliko puta u svojoj slabosti i grešnosti bježi od Gospodinova pogleda", istaknuo je.

Neka se ne uznemiruje srce vaše!

Na petu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed asistenta pri Katedri kanonskog prava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu dr. sc. Ilije Dogana. "U današnjem evanđelju Isus od nas traži da ne budemo u strahu, nego da mu vjerujemo", između ostalog u propovijedi poručuje dr. sc. Dogan.

Vlč. Tomislav Šagud: Nove oči za novo gledanje

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije na službi župnika Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko, vlč. Tomislav Šagud, na svojoj je mrežnoj stranici objavio propovijed Četvrte korizmene nedjelje koju prenosimo u cijelosti.

POSLJEDNJA PROPOVIJED don Francesca Bonifacia

Donosimo dio iz homilije bl. Francesca održane u Krasici 1. studenog 1946. godine. Ovaj istarski svećenik rođen je 1912. u Piranu. Godine 1936. zaređen je za svećenika Tršćansko – koparske biskupije, a službovao je u Piranu, Novigradu i Krasici. U svećeničkoj službi posebno se isticao u odgoju i pastoralu mladih preko Katoličke akcije. Poznat i visoko cijenjen kao vrstan ispovjednik i propovjednik, nestao je pod tragičnim okolnostima u predvečerje 11. rujna 1946 dok se vraćao pješice iz Grožnjana. Presrela su ga dvojica pripadnika tzv. Narodne obrane i nakon kratkog suđenja u Grožnjanu odvela u nepoznato. Njegovo tijelo nikada nije nađeno. Proglašen je blaženim 4. listopada 2008. u katedrali sv. Justa u Trstu, istoj onoj u kojoj je zaređen. U čemu se sastojala svetost don Francesca? Najjednostavniji odgovor bio bi: u obavljanju župničke službe. Radio je sve što rade i drugi svećenici, ali radio je to jako dobro, odgovorno, savjesno i predano, s ljubavlju i osmijehom.

1 2 3 14
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja