Budi dio naše mreže

Ključna riječ: prirodno-planiranje-obitelji

Tri zamke koje treba izbjegavati tijekom prakticiranja prirodnog planiranja obitelji

Prirodno planiranje obitelji ima potencijal da otkrije naše najbolje ili naše najgore osobine kao ljudi i kao supružnika. Ne postoji ništa poput žrtvovanja vlastitih fizičkih želja (mislite na dijetu ili odustajanje od kave) kako bi čak i najnesebičnije među nama navelo da razmišljaju o sebi više nego inače.

HALO, VELEČASNI? Što učiniti ako jedan supružnik ne želi prihvatiti prirodno planiranje obitelji?

Kako prirodno planirati obitelj? Što učiniti ako se osjeća određena prisutnost preminule osobe? Može li osoba koja je primila sve sakramente inicijacije primiti i sakrament bolesničkog pomazanja, iako ne prakticira vjeru? Na ova i druga pitanja u petak, 11. veljače u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" odgovarao je fra Roko Bedalov, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Žene u Indiji naučile su prirodno planirati obitelji zahvaljujući Majci Tereziji

Uspjeh Misionarki ljubavi u poučavanju siromašnih žena u Indiji da koriste prirodno planiranje obitelji podsjetnik je da žene svakog socioekonomskog statusa mogu naučiti prirodne izmjene plodnosti i neplodnosti u vlastitom tijelu i tako te informacije mogu koristiti za planiranje svojih obitelji na način koji poštuje dostojanstvo cijeloga ljudskog života.

Što nam sv. Josip poručuje o apstinenciji i prirodnom planiranju obitelji?

U kulturi opsjednutoj fizičkom dimenzijom intimnih odnosa lako je povjerovati da su razdoblja apstinencije loša za brak. Iako su ta razdoblja teška, ona su i poziv – poziv da naš brak usmjerimo na Krista. Bračno zajedništvo Marije i Josipa, koji su u svom suzdržavanju ipak bili savršeno sjedinjeni u svojoj ljubavi prema Kristu, nas potiče da živimo tu istinu potpunije.

Zašto Crkva odobrava prirodno planiranje obitelji?

Predavačica o prirodnom planiranju obitelji Jeanice Vinduska i teologinja dr. Janet Smith objašnjavaju zašto je prirodno planiranje obitelji u skladu s Crkvenim naukom i zašto ono nije jednako kontracepciji.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja