Budi dio naše mreže

Ključna riječ: predanje-bogu

Prikazanje Male Terezije milosrdnoj ljubavi Božjoj

Ostani u meni kao u svetohraništu, ne udaljuj se nikada od svoje male hostije…Htjela bih te tješiti što su ti zli ljudi nezahvalni; molim te da mi oduzmeš slobodu da činim što ti se ne sviđa; ako u slabosti katkada padnem, neka odmah tvoj božanski pogled očisti moju dušu uništavajući sve moje nesavršenosti, kao vatra što svaku stvar pretvara u sebe.

Prepuštanje Božjem vremenu

Prepuštanje Božjoj volji ključ je zadovoljstva — i zahtijeva praksu. To predanje zahtijeva povjerenje, a ako niste navikli vjerovati Bogu, ne možete pucnuti prstima i početi mu vjerovati ništa više nego što možete početi vjerovati novom prijatelju sa svojim najdubljim tajnama.

Koja je uloga Duha u životu čovjeka?

"Kako izići iz sebe? Isus mu kaže: Ne, nemoguće je to vlastitim silama. Nemoguće je to postići vlastitim mišljenjem, spoznajama; ne, time i tako ne ćeš krenuti naprijed ni koraka. Nego, treba se priključiti Isusu, onomu što on govori, prihvatiti njegovu riječ i osobu. Ostaviti svoje mišljenje, svoj „ratio“, i prepustiti se njegovoj Istini", poručio je fra Tomislav Pervan.

Božje milosrđe lijek je protiv svake povrijeđenosti

Prepoznaj sve ono što te ugušilo u pojedinoj situaciji. Priznaj sam sebi i sve to makni od sebe u Isusovo ime. Sve strahove, sva tlačenja, sve misli, sva lutanja, sve prezire, svu gorčinu, svu povrijeđenost. Neka sve to odstupi od tebe u Isusovo ime.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja