Budi dio naše mreže

Ključna riječ: poziv-na-spasenje

Vidi li se u životu samih krš­ćana da je Krist došao?

"Krist će doći, ali od kakve će koristi biti da tada kažemo da smo na njegovoj strani kada se nešto neviđeno otkrije pred nama – nešto za neke od nas toliko veličanstveno, a stravično za druge – i kada nitko više neće imati izbora?", pita se fra Ivan Ivanda.

Ustavši od mrtvih Isus je ostvario Božji san i ohrabrio čovjeka da sanja Božje snove na zemlji

"Danas po Kristu uskrslome naš san da postanemo bogovi dolazi k svome ispunjenju. Ali on nije bezbožni san protivan Božjem naumu, već istinsko ostvarenje Božjega sna. Danas nam se ispunjava želja božanske besmrtnosti, po Kristu koji nas je vratio iz praha zemaljskoga i dao nam vječni, besmrtni život snagom svoga uskrsnuća. Zato i mi sanjajmo snove o božanskoj veličini čovjeka po uzoru na ovoj sveti Kristov san dosanjan u kalvarijskom grobu, jer što je Krist ostvario u svome tijelu, ostvaruje se za svakoga od nas po vjeri u njegove sveto uskrsnuće", piše don Ivan Bodrožić.

Papa Franjo pozvao: "Nemojmo imati lažni, komercijalni Božić"

Papa Franjo primio je, u petak 10. prosinca u audijenciju i zahvalio delegacijama koje su surađivale u ovogodišnjoj tradicionalnoj izradi i pripremi božićnih jaslica i drvca postavljenih na glavnom vatikanskom trgu te u dvorani Pavla VI.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja