Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pjesacenje

HODOČASNIČKI DNEVNIK Više od 2000 vjernika iz Velike Gorice zahvalno hodočastilo Mariji Bistričkoj po 28. put

Ulazimo u Bistričko svetište oko 15.30 praćeni zvonima s tornja bazilke. Pozdravljamo Majku Božju Bistričku pjesmom i ophodom oko oltara. Dirljivo je gledati kako i mladi i stari, iako teška i umorna koraka, u procesiji obilaze oko Marijina oltara nježno ga dodirujući rukom, upirući pogled u Marijin kip na oltaru, zahvaljujući za mnoge izmoljene milosti, ali i utječući se Majci na daljnji zagovor. Široki osmjesi krase lica, a samo Gospodin zna razloge suza u očima hodočasnika.

‘KINČ OSEBUJNI’ - ures posebni grada Velike Gorice - 28. zahvalno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

Ispred župne crkve Navještenja BDM u subotu, 31. kolovoza krenut će po 28. put rijeka hodočasnika, vjernika iz svih triju velikogoričkih, kao i iz župa Velikogoričko-odranskog dekanata te iz Posavine, Pokuplja, Karlovca, Siska i Zagreba, izreći zahvalu Majci Božjoj jer je svojim zagovorom očuvala Veliku Goricu. Premda je ljudskim očima izgledalo nemoguće da ćemo ostati netaknuti, Bogu ništa nije nemoguće. Potrebna je samo vjera, a nju su imali oni koji su s pouzdanjem dali zavjet i s ljubavlju ga krenuli ispuniti.

Croatian long distance trail

Nikola Horvat, prvi hrvatski Thru hiker, propješačio je Croatian long distance trail – 2.300 km dugu pješačku rutu od Iloka do Dubrovnika.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja