Papa Franjo: Korizma je vrijeme ozdravljenja
Iz Papinog Angelusa Četvrte korizmene nedjelje.
Iz Papinog Angelusa Četvrte korizmene nedjelje.
Papa Franjo uputio je poruku vjernicima koji su povodom jubileja došli u Rim iz Češke: „naviještajte evanđelje ne bojeći se teškoća i prepreka; tko se pouzdaje u Boga nije nikada napušten, čak ni u vrijeme kušnje“.
U povodu Jubileja misionara milosrđa, koji se ove godine u Vatikanu obilježava od 28. do 30. ožujka papa Franjo je uputio kratku poruku.
Objavljen je raspored liturgijskih slavlja Velikog tjedna u Vatikanu u kojem je predviđen i Papin blagoslov na Uskrs Urbi et orbi, iako nije moguće predvidjeti Papino zdravstveno stanje.
„Tako je i s nama: da bismo išli i naviještali evanđelje, najprije trebamo odložiti teret i breme svoje povijesti Gospodinu pred noge, predati njemu težinu naše prošlosti. Samo pomireni ljudi mogu biti nositelji evanđelja“, poručio je papa Franjo u katehezi koju je pripremio za opću audijenciju u srijedu 26. ožujka. Katehezu donosimo u nastavku.
Papa nastavlja redovito uzimati lijekove i s respiratornom fizioterapijom. Koncelebrira na misi u kapelici Doma svete Marta, trenutno ne prima posjetitelje. Još nema odluka o planiranim aktivnostima za naredne tjedne. Priopćio je to u utorak, 25. ožujka Tiskovni ured Svete Stolice na konferenciji za medije.
Papino prvo pojavljivanje u javnosti nakon više od pet tjedana bolničkog liječenja obilježilo je neobično iznenađenje: Zahvalio je svima, a posebno srdačno obratio se dami sa žutim ružama.
Obitelj Padrón, argentinski par koji živi u Rimu, vodi jednu od najpoznatijih talijanskih slastičarnica kod Doma svete Marte čiji sladoledi su se svidjeli i Svetom Ocu.
Umjetna inteligencija ima potencijal poboljšati sigurnost, obrazovanje i dobrobit djece. Istodobno, mogla bi uvesti ozbiljne prijetnje, uključujući cyber nasilje, kršenje privatnosti, ovisnost o umjetnoj inteligenciji i online iskorištavanje.
Radost zbog Papina otpuštanja iz bolnice širila se u nedjelju 23. ožujka Rimom i Vatikanom, u što se savršeno uklopila degustacija jubilejskog sladoleda „aleluja“. Novi okus predstavljen je povodom obilježavanja Europskog dana sladoleda, 24. ožujka, čiji je cilj promocija i očuvanje tradicije pravljenja domaćeg sladoleda.
Ova stranica koristi dvije vrste kolačića: nužne tehničke kolačiće i kolačiće za analitiku. Slažete li se s korištenjem kolačića za analitiku?