Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pakao

Sedam stvari o sv. Faustini Kowalskoj i njezinoj viziji pakla

Dok su katolici diljem svijeta upoznati sa sv. Faustinom Kowalskom i njezinom povezanošću s Božanskim milosrđem, mnogi možda ne znaju za način na koji je Isus s njom razgovarao o njezinu pozivu, paklu i njezinu poslanju naviještati Božje milosrđe.

Kako to da postoji pakao, ako je Bog ljubav?

"Bog te toliko ljubi da ti daje slobodu da ga možeš vječno odbiti. I zato, kako čitamo u Svetom Pismu, Isus Krist sve čini da se približi čovjeku i neprestano mu oprašta samo da bi se čovjek okrenuo prema njemu i prihvatio ga. Koliko god je to možda teško pojmiti Bog tebi daje slobodu. Obdareni smo slobodnom voljom u tolikoj mjeri, da Boga možemo čak i odbiti", poručio je don Damir Stojić.

O posljednjim stvarima

Razmišljanje o raju, paklu, smrti i sudu nije samo za studeni ili smrtni čas. Studeni je mjesec u kojem molimo za pokojne, ali i prisjećamo se četiri posljednje stvari: neba, pakla, smrti i suda. Zapravo, posljednje četiri stvari toliko su važne da je Katolička crkva izgradila prilike da ih se prisjetimo u našim životima. Evo četiri načina na koja Crkva svaki dan stavlja pred nas četiri posljednje stvari.

Ulazeći u samostan, ova redovnica razmatra o posljednjim stvarima

"Nažalost, bila nam je potrebna globalna pandemija da bismo započeli, čak i samo na trenutak, razmatrati svoj vlastiti kraj - neizbježni susret sa smrću i presudom, rajem ili paklom." Svjedočanstvo redovnice u kojem razmišlja o sadašnjem milosnom trenutku, ali i budućim stvarnostima poput smrti, posljednjeg suda i spasenja duše donosimo u nastavku.

Prije nego započneš, misli na kraj!

Kako učimo i rastemo u katoličkoj vjeri, trebali bismo se i razvijati i sazrijevati. Naši će postupci utjecati na one oko nas - naše supružnike, našu djecu, naše roditelje, naše prijatelje, čak i naše protivnike. Ako započnemo s ciljem na umu, stvarnim krajem, dat ćemo primjer svima onima oko nas. Naši postupci bit će svjedoci drugima. Posljednja točka: Ako je Nebo kraj, trebamo li riskirati ovaj cilj s minimalnim naporom ili bismo trebali biti angažirani do srži?

Danteova Božanstvena komedija i prikazi Ezia Anichinija

Pogledajte predivne prikaze alegorijskog putovanja kroz pakao, čistilište i raj iz Božanstvene komedije na razglednicama nastalima 1921. godine u povodu šestote obljetnice smrti velikog Dantea Alighierija.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja