Budi dio naše mreže

Ključna riječ: oprastanje

Kustos Svete zemlje: Na nasilje se odgovara praštanjem

U razgovoru za Vatikanski radio kustos Svete zemlje govorio je o slavlju na Cvjetnicu, koje je predvodio patrijarh Pizzaballa, te o obredima Velikoga tjedna, ali i o nedavnim napadima na kršćanska mjesta: „Treba imati hrabrosti i potaknuti na razmišljanje one koji se služe nasiljem“. Izrazio je radost zbog povratka hodočasnika: „Tako oživljava vjera i veza s Majkom Crkvom u Jeruzalemu“. Potaknuo je također na velikodušnost: „Brojnim svetištima potrebno je stalno održavanje“

Čovjek je vlastan svoje slobode

Jesmo li svjesni koliko je važno čovjekovo opredjeljenje za slobodu i da je praštanje putokaz prema slobodi?

Mora li Kristov učenik baš uvijek opraštati?

"Obično se podrazumijeva da kršćanin mora, ili bar treba, uvijek oprostiti. Novozavjetni tekstovi na koje se pritom, u takvom shvaćanju, može pozivati doživljavaju se kao legalistička zapovijed ili kao teška moralna obveza", poručuje o. Dairo Tokić.

Opraštanje liječi

Bog je dobar! Uvijek, stalno! Isusova ljubav daleko premašuje sve što možemo zamisliti. Tijekom svojeg zemaljskog djelovanja Isus je uvijek učio opraštanju.

Oni koji se u patnji okrenu Bibliji, brže i bolje ozdravljaju od onih koji to ne čine

Smrt voljene osobe najčešća je trauma koju trpe Amerikanci, nakon čega slijedi izdaja osobe od povjerenja, obiteljsko i spolno zlostavljanje, pokazalo je novo istraživanje koje je naručilo Američko biblijsko društvo (ABS). Dodajte ovome pandemiju koronavirusa u cijelom društvu i trajnu krizu koja produbljuje i povećava nezaposlenost i siromaštvo i postaje razvidnija važnost Svetoga Pisma.

Oprostiti drugima znači dopustiti Bogu da njegovo milosrđe iscijeli naše rane

Kako vratiti nadu u bolje sutra u vrijeme smrtonosne pandemije i kako nakon gubitaka kojima svjedočimo smoći snage za novi početak bila je tema HRT-ove emisije "U svom filmu" u kojoj je urednica Tončica Čeljuska ugostila rektora Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, vlč. Domagoja Matoševića.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja