Budi dio naše mreže

Ključna riječ: odgoj-u-vjeri

Za roditelje koji sebe krive kad njihova odrasla djeca "zalutaju"

"Nedavno sam morala tješiti prijateljicu koja je bila uzrujana ponašanjem svojeg djeteta. Zapravo, bila je toliko frustrirana i zabrinuta zbog ponašanja svoje 26-godišnje kćeri da me između suza upitala: “Što sam krivo učinila? Nisam je odgojila takvom", piše u svjedočanstvu kojega Vam donosimo u nastavku.

Još uvijek vjerujem da će Gospodin vratiti moju djecu vjeri

"Trudili smo se držati smjera. Išli su u katoličku školu. Vodili smo ih na tjednu misu. Molili smo. Znali su u što mi vjerujemo. Vaša obitelj je Tijelo Kristovo, i kada netko, bilo tko ode, ostavlja prazninu u toj cjelini. Sveta Monika poznavala je ovu bol i ona nas prati. Ona je ustrajna s nama u molitvi. Ona nam je također daje uzor, obećanje da će Krist potražiti naše voljene, sjediti s njima kraj zdenca i pozvati ih da ga slijede", piše majka u svjedočanstvu kojega Vam donosimo u nastavku.

Montessori pedagogija polazi od djeteta i potiče oblikovanje nutarnjeg života

"Pomozi nam, o Gospodine, proniknuti tajnu djeteta, da ga shvatimo, volimo i da mu možemo služiti primjereno tvojim zakonima pravednosti, slijedeći tvoju božansku volju", misao je Marije Montessori, utemeljiteljice Montessori odgojne metode, kojoj je papa Benedikt XV. 1918. dao svoj apostolski blagoslov.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja