Budi dio naše mreže

Ključna riječ: o-ante-antic

Po zagovoru o. Ante Antića moj sin Domagoj počeo je gledati, govoriti i hodati

I nakon tri tjedna, mi smo otprilike već desetak dana molili zagovor oca Ante Antića. Domagoj je počeo dolaziti k sebi. Liječnici su bili jako iznenađeni. Domagoj je počeo gledati, počeo je govoriti, počeo je hodati. Kad sam došao u bolnicu liječnik mi je pristupio i rekao: "Znate, gospodine, već sam dugo godina liječnik, ali kad sam vidio da vaš sin hoda, ja sam proplakao. Samo još nisam siguran da li on još dobro čuje." No, kad mi je to rekao, više nisam imao nikakve sumnje da će se Domagoj vratiti potpuno u život, da će ozdraviti.

FOTO Obnavlja se Majka Božja Lurdska zagrebačka – 'svetište' o. Ante Antića

Zemni ostaci časnog sluge Božjega o. Ante Antića čuvaju se u župnoj crkvi Majke Božje Lurdske u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, a samo koji dan prije spomendana Antićevog rođenja za nebo - 4. ožujka - započela je ove godine u veljači, naime, velika obnova i samostana i crkve i vjerujemo jednom također svetišta ovog subrata dalmatinskih fratara iz Provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu. Redakcija Hrvatske katoličke mreže zaputila se u ovu zagrebačku crkvu da bi zabilježila te povijesne trenutke, ali i kontaktirali smo gvardijana koji nam je dao najnovije podatke.

Dok je cijeli Zagreb spavao fra Ante se molio

Stajati i moliti pred Svetohraništem i to u doba dok je cijeli Zagreb spavao, značilo je biti pred Bogom u službi svijeta, u službi grešnika i mnogih pokornika.

Sluga Božji o. Ante Antić o nutarnjim kušnjama

Bog dušu koja je u njegovoj milosti i njegovoj ljubavi ne može ostaviti, ne može napustiti, ali je kuša kao što je i Joba kušao, Tobiju, Abrahama, kao što je Isus bio kušan i sveci.

Marija u životu fra Ante Antića

Mnogo se fra Ante molio Majci Crkve, a drugima je to toplo preporučivao. Kad bi nam mogle progovoriti njegova soba i kapelica, u kojima je bdio i molio, zahvaljivao se i klanjao, tek onda bi pred nama uskrsla ,ta plemenita velika franjevačka duša u svoj svojoj veličini i ljepoti. U mladosti Gospa mu je bila uzor, voditeljica i pomoćnica.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja