Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nacionalno-svetiste-sv-josipa

Od braka do redovništva

Brat Ante Slavić - nekada suprug, sada karmelićanin - posvjedočio je o svom mnogima "čudnom", a sigurno čudesnom životnom putu u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.

Vlč. JAKOV RAĐA Nismo siročad, imamo Oca

Dr. sc. Jakov Rađa, profesor fundamentalne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održao je prije euharistijskog slavlja predavanje nakon čega je propovijedao na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente ml., dubovački župnik. Koncelebrirali su protojerej stavrofor Željko Pajić, grkokatolički župnik Svetog Križa u Karlovcu, vlč. Petar Galeković, župnik vikar na Dubovcu te vlč. Zlatko Golubić, ispovjednik u Josipovu svetištu. 

Eva Kirchmayer-Bilić: Kristova muka kao nadahnuće za naš život

Mnoštvo hodočasnika sudjelovala je u pobožnosti svetom Josipu i misnom slavlju na sedmu srijedu, 28. veljače u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Hodočasnike su predvodili župljani Pohoda BD Marije iz karlovačkog naselja Mahično sa župnikom vlč. Ivanom Braovcem, a pored brojnih drugih Josipovih štovatelja pridružili su im se župljani BD Marije Snježne iz Belca i Svetog Dominika iz Konjšćine sa svojim župnikom mr. Milanom Pušecom koji je predvodio misno slavlje. Propovijedao je dr. sc. Taras Barščevski, profesor na KBF-u. Pri kraju misnog slavlja svoju vjeru je posvjedočila mr. art. Eva Kirchmayer-Bilić, predsjednica Udruge „Pasionska baština“. 

Fra Rikard Patafta proslavio dijamantni jubilej

Fra Rikard Patafta, dijamantni misnik predvodio je euharistijsko slavlje srijedu 11. listopada 2023. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Koncelebrirao je mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, a pjevanje su animirali članovi župnog zbora "Sveti Josip".

Proslavljena misa u povodu 32. obljetnice 110. brigade za poginule branitelje

U povodu obilježavanja 32. obljetnice ustrajavanja 110. brigade Zbora narodne garde, proslavljena je misa za 109 poginulih branitelja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je preč. Dražen Karačić, karlovački dekan u koncelebraciji s prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem Pročelnikom Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu te s drugim svećenicima.

Gojani: Promatrajući svetog Josipa shvatila sam da i ja poput njega želim služiti Bogu ponizno, hrabro i predano

Na petu srijedu velike devetnice uoči svetkovine sv. Josipa, 15. veljače 2023. u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu misu je predslavio generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić, a hodočastili su župljani Župe sv. Martina iz Hrnetića predvođeni župnikom vlč. Dragutinom Šengulom. Na kraju slavlja o svojoj vjeri i snažnoj duhovnoj zaštiti sv. Josipa svjedočila je Patricija Gojani, studentica 3. godine teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Draženu Basaru zagovor kod svetog Josipa pomagao u osnivanju obitelji

Svaku srijedu štovatelji svetog Josipa hodočaste iz cijele Hrvatske u Nacionalno svetište svetog Josipa, radi Velike pobožnosti svetom Josipu. U srijedu, 16. veljače, hodočasnike su predvodili župljani župe svetog Martina iz karlovačkog naselja Hrnetić, sa svojim župnikom vlč. Dragutinom Šengulom. Misno je slavlje predvodio preč. Ivica Budinšćak, upravitelj Nadbiskupijskog dvora, u koncelebraciju vlč. Šengule, vlč. Ivan Troha, umirovljenog svećenika te mons. Antuna Sentea, rektora Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Pjevanje su animirali članovi župnog zbora iz Hrnetića predvođeni vjeroučiteljicom i orguljašicom Andreom Krinčić. Na kraju misnog slavlja vjeru je posvjedočio Dražen Basar, učitelj u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac.

Počelo postavljanje mozaika u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu

Početak rujna označio je početak još jednog velebnog svetog i umjetničkog pothvata u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Na misi, 1. rujna, predstavljen je mozaik koji će krasiti oltar. Umjetničko je to djelo koje je izašlo iz sakralne radionice eminentnog hrvatskog slikara prof. Josipa Botterija Dinija, autora i vitraja koji krase prozore u Nacionalnom svetištu. Stoga je u prezbiteriju Svetište postavljena skela pomoću koje će se postavljati dijelova mozaika.

Prije sedam godina k Ocu se preselio mons. Marijan Radanović – graditelj Nacionalnog svetišta sv. Josipa

"Prošlo je 7 godina. Svima koji su ga poznavali… dovoljno je samo reći - velečasni Marijan/naš Marijan. Ostalima - volio bih da ste ga poznavali i susretali… Vjerujem da je u potpunom zajedništvu i radosti sa Onim koga je tako snažno svjedočio. Hvala Vam", poručio je na svome Facebook profilu preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskoga sjemeništa u Zagrebu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja