Budi dio naše mreže

Ključna riječ: monfortanci

Viđenja o smrti sv. Terezije Avilske

Prva žena naučiteljica Crkve, mističarka i obnoviteljica Karmelskoga reda. Znala je i vjerovala da je odlučujuće oružje molitva jer iz nje i druga sredstva dobivaju jakost.

Molitve za oslobođenje od moći tame

Glas Koncila od 14. 2. 1999. donio je članak o javnom predstavljanju novog obrednika za Egzorcizam s imprimaturom pape Ivana Pavla II. U obredniku postoje i "privatne molitve koje svatko može moliti, kako bi od Gospodina zatražio da udalji moć Zloga. No one ne mogu postati javnim i zajedničkim činima, jer su privatne molitve osobe koja od Gospodina, kao i od Majke Božje ili svetog Mihaela arkanđela, traži zaštitu protiv zlih sila". Donosimo vam prijevod tih molitvi.

Molitve svetaca i duhovnih velikana Srcu Isusovu

Svetkovina Presvetog Srca Isusova slavi se u drugi petak nakon svetkovine Tijelova, a mjesec lipanj posvećen je Presvetom Srcu Isusovom. Ove se godine svetkovina slavi u petak, 24. lipnja.

Izmolite krunicu na čast Presvetom Oltarskom Sakramentu

U Katoličkoj Crkvi se posljednjih desetljeća ukorijenila pobožna praksa molitve tipa krunice na čast različitih otajstava naše vjere, pa tako imamo i krunicu na čast Presvetom Oltarskom Sakramentu, koju donosimo u nastavku.

IVAN PAVAO II. Nije bezrazložno da duše koje su osjetljive na kucaje božanske ljubavi vide u Josipu svijetli primjer unutarnjeg života

Zajedništvo života između Josipa i Isusa navodi nas na to da promotrimo još otajstvo utjelovljenja, i to pod vidikom Kristova čovještva, koje bijaše djelotvorno oruđe božanstva za posvećenje ljudi: “Snagom božanstva njegovi čini bijahu za nas spasonosni, proizvodeći u nama milost, bilo po zasluzi bilo po nekoj učinkovitosti.”

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja