Budi dio naše mreže

Ključna riječ: migranti

ARGUMENTI o sigurnosnoj situaciji i ugrozama Republike Hrvatske

O sigurnosti na granicama Hrvatske te o migrantima, ulasku RH u tzv. Schengen i povratku džihadista u BiH u Argumentima HKR-a 19. studenoga govorili su zamjenica glavnog urednika portala Euractiv Tea Trubić Macan, stručnjak za međunarodnu sigurnost prof. dr. Vlatko Cvrtila i zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

Talijanski 'Vrt plavih ruža' raste i u susjednoj Bosni i Hercegovini

Kampovi 'Vrta plavih ruža' su za mene kao lekcije i testovi, a osobe s kojima se susrećemo su profesori i učitelji koji nas mogu naučiti mnogim stvarima koje se u školi ne uče, poručuje Filip Blažić, jedan od volontera 'Vrt Plavih Ruža' koji svoje središte ima upravo u Dječjoj bolnici Gornja Bistra u Hrvatskoj. Osnovao ga je Talijan don Ermano D’ Onofrio koji je i kao bogoslov pomagao izbjeglicama i prognanicima za vrijeme Domovinskog rata.

Konferencija “Primiti, zaštititi, promicati, integrirati” o potrebama i pravima migranata

Konferencija “Primiti, zaštititi, promicati, integrirati” koju upriličuje Isusovačka služba za izbjeglice (Jesuit Refugee Service - JRS), u suradnji s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti, održat će se u petak, 30. studenoga, na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu prilikom dolaska ravnatelja međunarodnog ureda JRS-a u Hrvatsku, p. Thomasa Smolicha SJ, te povodom 25 godina djelovanja JRS-a u Hrvatskoj.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja