Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mediji

Papa zahvalio za hrabrost brojnih djelatnika u medijima i poručio: Valja ispričati istinski život, izići i susresti ljude

U poruci za 55. svjetski dan sredstava društvene komunikacije, koji se ove godine obilježava o temi "Dođi i vidi (Iv 1,46). Komunicirati susrećući ljude tamo gdje jesu i kakvi jesu", papa Franjo upozorava na opasnost uvijek jednake informacije, potičući da se ide tamo kamo nitko ne ide i da se pandemija ne prepričava samo očima bogatoga svijeta.

ARGUMENTI Crkva i društvo u tzv. "novom normalnom"

O tome zašto je javnost podijeljena u stavovima oko pandemije koronavirusa, trebaju li mediji svakodnevno izvještavati o broju novozaraženih i na koji način te kako se Crkva nosi s izazovima vremena u kojem živimo, u prvoj emisiji treće sezone Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak, 14. rujna govorili su dr. Krešimir Luetić, don Mihovil Kurkut i novinar Ivan Hrstić.

Po čemu se razlikuje sudjelovanje na misi putem medija?

Cor Cordi Hrvatskog katoličkog sveučilišta donosi tekst pročelnika Odjela za komunikologiju, dr. Jerka Valkovića, u kojemu se promišlja o sudioništvu na euharistijskim slavljima putem medija. "Sudjelovanje na misi koja se prenosi putem medija razlikuje se od načina na koji na misi sudjeluju vjernici koji su izravni dionici euharistijskog slavlja i koji su okupljeni na mjestu slavlja. Premda povezanost i odnos s Bogom prije svega ostvaruje zajednica koja slavi, povezanost s Bogom mogu uspostaviti i oni koji prijenos mise prate putem medija. Oni na taj način mogu čuti i primiti Božju riječ, ujediniti se u predanju Kristu, moliti s drugima i duhovno se pričestiti", piše Valković.

KULTURA U MEDIJIMA Siniša Kovačić: "Imamo dvostruke kriterije pri izvještavanju o kulturnim događajima"

U Matici hrvatskoj je 16. svibnja održan okrugli stol „Kultura u medijima“ u organizaciji Vijenca, središnjega književnog lista za kulturu, umjetnost i znanost, koji je okupio glavne urednike, urednike kulturnih rubrika i emisija specijaliziranih za kulturu i komunikologe, dok je kao predstavnik Ministarstva kulture sudjelovao državni tajnik Krešimir Partl.

Argumenti HKR-a o i sa svećenicima u medijima

Svećenici u medijima bila je tema Argumenata HKR-a, u kojima su 8. travnja gostovali upravo trojica svećenika, doc. dr. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta te vlč. Boris Jozić i vlč. Tomislav Šagud, dvojica zagrebačkih kapelana i sudionika projekta internetske evangelizacije 'Pod smokvom'.

VALKOVIĆ Medije u Hrvatskoj ne zanimaju vjerske teme i događaji

"Danas nije važno samo iznijeti sadržaj i prikazati ga na adekvatan način, nego ulaziti i u vrlo zahtjevne komunikacijske procese. Smatram da bi svećenici trebali imati odgoj za nastup, djelovanje i komunikaciju u javnosti", rekao je pročelnik Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Jerko Valković.

Lažne vijesti, manipulacija istinom i medijska pismenost u Argumentima HKR-a

Porast broja lažnih vijesti, različite manipulacije u medijima i na društvenim mrežama i borba za istinu neke su od tema o kojima je bilo riječi u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u utorak, 29. siječnja. Povod emisiji bile su navodne kompromitirajuće fotografije ministra Tolušića.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja