Budi dio naše mreže

Ključna riječ: maksimilijan-kolbe

U hrabrosti je nada

Nevjerojatno djelo oca Kolbea nadahnuće je za cijelo čovječanstvo. Njegov život služi kao hvalospjev milijunima koji su stradali u Drugom svjetskom ratu. Svoju ostavštinu nije ostavio kao odu prošlosti – već kao svjetionik nade u budućnost. Podoficir Mihael Antonio Monsoor primjer je mladog katolika koji je tu “veliku ljubav” također živio do samog kraja.

Maksimilijan Kolbe - od nestašnog dječaka do sveca

Maksimilijan Kolbe nije uvijek bio dobar i poslušan. Često je svojim ponašanjem žalostio majku. Njegova majka bila je ogorčena zbog njegova ponašanja i vikala mu je: "Ne znam što će biti s tobom".

Film o životu Maksimilijana Kolbea "Dvije krune" u njujorškim kazalištima

Iz kojeg bi razloga budući svetac trebao svaki dan 400 litara mlijeka? Ako ne možete odgovoriti na ovo pitanje onda ne znate sve o svetom Maksimilijanu Kolbeu. Dokumentarni film "Dvije krune" popunjava sve praznine koje bi mogle postojati u vašem znanju o zaštitniku zatvorenika i pokretu za život. Da, pojašnjava i ovo s mlijekom.

Maksimilijan Kolbe – apostol Bezgrešne

Sveti Maksimilijan Kolbe rođen je 7. siječnja 1894. u mjestu Zdunska Wola u Poljskoj kao sin pobožnih roditelja Julija Kolbea i Marije Dabrowske. Krsno ime mu je Rajmund, a ime Maksimilijan dobio je kao redovnik, franjevac konventualac.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja