Budi dio naše mreže

Ključna riječ: majka-angelica

Na današnji dan, prije sto godina, rođena Majka Angelica

Dana 20. travnja 1923. rođena je Rita Antoinette Rizzo, redovničkog imena Angelica. Znamenita je po tome što je pokrenula najveću svjetsku katoličku televizijsku mrežu – EWTN (engl. Eternal Word Television Network).

Majka Angelica o raju

Ne slušajte svijet. Slušajte Božju Riječ. Slušajte Crkvu. Slušajte svoju savjest. Svoje izbore učinite kako biste ugodili Gospodinu.

Božićna poruka majke Angelice o pravom značenju Božića

Ocu je bilo dovoljno stalo da pošalje svoga Sina da podijeli sa mnom moje probleme i frustracije. Božansko dijete bilo je poruka koja mi je poslana, kako bih se mogla suočiti s patnjom i kušnjama svakodnevnog života. Više nije bilo puste samoće, već samoće s Onim koga sam voljela i koji voli mene. Različite patnje i boli i dalje mi se javljaju, ali Isus i ja ih prihvaćamo zajedno.

Kada molite, znajte da Bog to može učiniti!

Znate, mi smo čudna gomila ljudi. Molimo za stvari, ali smo toliko sigurni da ih Gospodin neće učiniti da mu čak kažemo da to ne može učiniti. Ali svejedno se i dalje molimo. Svi to radimo.

Televizija kao medij suvremene evangelizacije

"Legenda svete Klare", koja se pripisuje Tomi Čelanskom, otkriva nam zašto je Papa Pio XII. baš svetu Klaru Asišku 1958. proglasio zaštitnicom televizije. Početci su to otvaranja Crkve za medijsku stvarnost, a i sam II. vatikanski sabor u pastoralnom naputku "Communio et progressio" o medijima govori kao o "Božjim darovima".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja