Budi dio naše mreže

Ključna riječ: lonjsko-polje

"Otkrij neotkriveno" u Lonjskom polju: Zaplovite rijekom Strug u čamcu na solarni pogon

Razotkrijte ljepote samozatajnog pritoka rijeke Save. Od Posjetiteljskog centra Krapje do pristaništa u Plesmu posjetitelje će voziti oldtimer traktor s prikolicom. Uz čamce na solarni pogon u pristaništu će ih čekati i kanui, a oboje se može koristiti vikendima te praznicima uz prethodnu rezervaciju, a preko tjedna po najavi.

Park prirode Lonjsko polje - najveće zaštićeno poplavno područje cijelog dunavskog sliva s vrijednim ekološkim obilježjima kojeg nazivaju i ´europskom Amazonom´

Obilazeći Park prirode Lonjsko polje u društvu ravnatelja JU Park prirode Lonjsko Polje, Ivora Stanivukovića upoznali smo njegovo jedinstveno bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta. Doznali smo da se u njemu kriju dva posebna ornitološka rezervata, ali i jedno od najvećih mrjestilišta šarana u Europi. Od ukupno 13 Europskih sela roda, prvo proglašeno je upravo u Lonjskom polju, selo Čigoč. Nizinske poplavne šume jedna su od najvećih atrakcija ovog Parka, a njihov najpoznatiji stanovnik je ´slavonski hrast´.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja