Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ljetna-skola-teologije-dubrovnik

Biskup Uzinić: Ljetni teološki susreti u Dubrovniku žele posvijestiti kompleksnost aktualne društvene pluralnosti

Prva Ljetna škola teologije Dubrovnik otvorena je u ponedjeljak u dvorani Učeničkog doma Paola di Rosa u Dubrovniku, a školu je nakon uvodnog govora otvorio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Na školi čija je tema „Teologija u pluralnom društvu“ sudjeluje četrdesetak studenata teologije kao i teologa s katoličkih, pravoslavnih i protestantskih fakulteta te četiri gosta predavača.

Misa uoči Ljetne škole teologije: Teologija nije samo pitanje razuma nego i srca

Sudionici prve Ljetne škole teologije u Dubrovniku okupili su u nedjelju na redovitoj nedjeljnoj euharistiji 15. nedjelje kroz godinu u crkvi sv. Petra na Boninovu večer uoči otvaranja škole. Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je završnim blagoslovom sudionika blagoslovio i rad škole, a samo misno slavlje namijenio je za uspjeh škole i njezine dobre plodove.

Hvarski biskup Petar Palić: Kriteriji katoličke teologije

"Ovih se dana razvila diskusija oko 'Ljetne škole teologije' u Dubrovniku (štogod se mislilo u ovom slučaju pod pojmom 'teologija' i 'škola'). Ne želeći ulaziti u problematiku i analizu različitih stavova, potaknuti statusom  i razmišljanjem pojedinaca o teologiji, ali i zadaći i poslanju teologa, želimo ukazati na kriterije Katoličke teologije, a time i katoličkih teologa", napisao je u reagiranju za Hrvatsku katoličku mrežu 8. srpnja hvarski biskup Petar Palić.

Vjeroučitelj Zupčić o gostovanju Beattie na teološkoj školi: Zašto se bojati dijaloga?

Dubrovački vjeroučitelj Šime Zupčić oglasio se oko različitih mišljenja vezano uz gostovanje teologinje Tine Beattie na ljetnoj školi u Dubrovniku. Istaknuo je kako ga žalosti što "naša teološka scena u Hrvatskoj zazire od dijaloga, što se bojimo onih koji misle drugačije". "Imamo pravo s teologinjom Beatttie se oko nekih stvari ne slagati (ili se uopće s njom ne slagati), ali zašto se bojati susreta, zašto se bojati dijaloga?", poručio je Zupčić.

DUBROVNIK Prijavite se na Ljetnu školu teologije!

Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije ovog ljeta pokreće Ljetnu škole teologije (Summer School Theology Dubrovnik) koja će se održati 15. – 19. srpnja 2019. godine u Učeničkom domu Paola di Rosa u Dubrovniku, a namijenjen je studentima i bogoslovima katoličkih, protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta 3., 4. i 5. godine studija i apsolventima kao i onima koji su već završili studij teologije. Prijave traju do 20. lipnja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja