Budi dio naše mreže

Ključna riječ: lijecnici

ARGUMENTI: "Ova pandemija postaje tragedija, liječnici su na izmaku snaga!"

Mediji su puni liječnika, šefova odjela, šefova bolnica i medicinskih sestara koji upozoravaju da je zdravstveni sustav pod velikim opterećenjem zbog pritiska covid bolesnika te da su i zdravstveni djelatnici na kraju snaga. No dio građana i dalje se oglušuje na apele liječnika o potrebi cijepljenja, a dio političara skuplja jeftine političke bodove na velikoj zdravstvenoj krizi. Hoće li zdravstveni sustav izdržati? Treba li testirati sve: cijepljene i necijepljene? Je li to uopće organizacijski moguće? Je li lijek Ivermektin ustinu odgovor za liječenje covida? Mogu li se nuspojave od cijepljenja pojaviti godinama iza? Na ta i druga pitanja u Argumentima odgovarali su pulmolog Saša Srića, angažiran u covid odjelu zagrebačke bolnice Rebro, anesteziolog Ivan Bekavac, inače član zdravstvenog savjeta stranke Most, obiteljska liječnica Meri Margreitner te imunolog Zlatko Trobonjača, profesor na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Liječnička prisega – temelj liječničkoga zvanja

Crkva je jučer proslavila blagdan sv. Luke, zaštitnika liječnika i liječničkoga zvanja. Liječnici su, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, izloženi izrazitim naporima u borbi s najrazličitijim izazovima, posebno posljednjih mjeseci. Dobro je, međutim, podsjetiti na temelj njihovog zvanja (osim dugotrajnog i zahtjevnog studija te poslijediplomskog obrazovanja), a to je Hipokratova prisega.

Vlč. Žuljević: Uz Boga, doktorica Soldo Jureša bila mi je oslonac, putokaz u mojoj bolesti

Vlč. Želimir Žuljević napisao je dirljivo pismo zahvale jednoj liječnici, kroz koje je prožeta i zahvalnost svim zdravstvenim djelatnicima. „Biti dobar, pošten i savjestan, i pri tome nastojati ugoditi svima - nije lako! A uz to biti i liječnik - postaje još teže, ali samo onome tko nema dovoljno ljubavi prema svome pozivu i poslanju“, dio je pisma koje donosimo u cijelosti.

ARGUMENTI Liječnici odlaze jer sustav nije uređen!

O tome ostaju li mladi liječnici bez pripravničkog staža prije ulaska u ambulante, a Hrvati bez dovoljno zdravstvenih djelatnika zbog vala iseljavanja bilo je riječi u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija 17. siječnja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja