Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kursiljo

Josip Deglin: Bože, zašto mi želiš uzeti ruku ako me voliš?

Peta korizmena nedjelja donosi nam posljednje svjedočanstvo vjere u ciklusu korizmenih svjedočanstava emisije "Vjera i nada" Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije. Upoznajemo mladića koji je izgubivši ruku dobio bogatiji život ostvarivši se kroz glazbu i Kursiljo.

Održan prvi Kursiljo tečaj u Poljskoj

Prvi Kursiljo tečaj u Poljskoj održan je od 15. do 18. rujna u benediktinskom samostanu u Tynecu, blizu Krakowa. Tečaj su vodili suradnici Kursilja iz tri države – Španjolske, Ukrajine i Hrvatske, predvođeni Frankom Cruzom, suradnikom iz Toleda.

Pročitajte dojmove s trećeg obiteljskog termina na Krapnju

U 3. obiteljskom terminu od 17. do 23. srpnja sudjelovalo je 24 obitelji iz cijele Hrvatske, jedna iz BiH i čak dvije obitelji iz Švicarske. Uz 5 teta čuvalica na susretu su bila 3 svećenika. Svi sudionici su se duhovno obnovili i sretno vratili svojim kućama sa željom aktivnog uključivanja u svoje župne zajednice kao i uvođenje svakodnevne molitve u svojim obiteljima.

ARGUMENTI Ljetna duhovna obnova za mlade

U Argumentima HKR-a govorilo se o duhovnoj ljetnoj ponudi za mlade, uz poseban naglasak na neke od najdugovječnijih projekata za mlade – Modrave, Kursiljo - Mali tečaj kršćanstva na otoku Krapnju i Animatorsko ljeto na Malom Lošinju. Gostovali su Marija Blažeković, voditeljica projekta Modrave, Petra Jelinčić iz Kursilja – Malog tečaja kršćanstva i vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

50 godina svećeništva vlč. Andrije Vrane: "Učio sam ljubiti od najmanjih!"

Ostanem mnogo puta iznenađen kako Gospodin nalazi putove do ljudske duše. Našao je jednog kockara, koji je u 15 godina sve prokockao… Nakon kursilja zgužvao je listić i više nikada nije otišao u kladionicu ili kockarnicu. Mnogim braniteljima doslovno je spasio život. Alkoholičar, izmjerili su mu i 5,4 promila alkohola u krvi, nakon kursilja nikad više nije osjetio potrebu za alkoholom. Jedan policajac vršio je nasilje nad ženom i djecom, često su vani noćili. Ili ga nisu smjeli u kući dočekati. Iza kursilja - molio ih je za oprost i sada je on taj koji obitelj okuplja na molitvu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja