Budi dio naše mreže

Prvi Kursiljo tečaj u Poljskoj održan je od 15. do 18. rujna u benediktinskom samostanu u Tynecu, blizu Krakowa. Tečaj su vodili suradnici Kursilja iz tri države – Španjolske, Ukrajine i Hrvatske, predvođeni Frankom Cruzom, suradnikom iz Toleda.

/ HKM

Prvi dan započeo je temom “Tko sam ja” i meditacijom “Izgubljeni sin”, koje je održao dominikanac Wojciech Gomulka, svećenik i duhovnik tečaja. Ostatak dana protekao je u tišini, a završio večernjom molitvom u kapelici.

U jutarnjem dijelu drugog dana održana su laička svjedočanstva “Ideal” i “Osoba Isusa Krista”, kao i svećenička tema “Milost”. Nakon svake teme slijedio je rad u skupinama. Poslije podne je održano laičko svjedočanstvo “Crkva” i svećenička tema “Vjera”. Slijedila je sveta misa, a dan je završio predstavljanjem zaključaka svih skupina.

Posebno bogatstvo tečaja bilo je što su na njemu sudjelovali suradnici Kursilja iz nekoliko europskih zemalja i što su mogli dijeliti zajednička iskustva.

Treći dan je započeo svećeničkom meditacijom “Sijač”, nakon koje je slijedilo laičko svjedočanstvo “Produbljivanje” i svećenička tema “Sakramenti”. Nakon svake teme i svjedočanstva ponovno je slijedio rad u grupi. Poslije podne je održana svećenička meditacija “Zapreke” i laičko svjedočanstvo “Apostolat”. Slijedila je sveta misa i ponovno zajedničko predstavljanje skupina. Dan je završio zajedničkom molitvom krunice. Prvo otajstvo molilo se na engleskom jeziku, drugo otajstvo na španjolskom, treće na ukrajinskom, četvrto na hrvatskom, a peto na poljskom jeziku.

Sudionici Tečaja

Četvrti dan započeo je buđenjem uz pjesmu De colores, koju su otpjevali suradnici. Nakon jutarnje molitve, slijedila su laička svjedočanstva “Mi i svijet” i “Prijateljska zajednica”. Tečaj je završio zajedničkom svetom misom. Sudionici tečaja postali su tako prvi kursiljisti u Poljskoj.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja