Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kupres

Oslobođen Kupres

Potpisivanje Washingtonskog sporazuma u ožujku 1994. godine označilo je prekid hrvatsko-muslimanskog sukoba u Bosni i Hercegovini. Prvi rezultati ovog sporazuma, na bojnom polju postali su vidljivi u operaciji „Cincar“ kada je oslobođen veći dio kupreške visoravni uključujući i grad Kupres u koji su hrvatske snage ušle 3. studenog 1994. godine.

Započela bitka za Livno

Nakon što su 10. travnja 1992. godine zauzele Kuprešku visoravan, svladavši hrvatske snage u bitci za Kupres, snage JNA, uz pomoć bosanskohercegovačkih Srba i dobrovoljaca pristiglih s bojišta Hrvatske, izvele su 13. travnja 1992. godine prvi tenkovsko-pješački napad na grad Livno.

KUPRES Jedino mjesto gdje se blagdan Svete obitelji slavi ljeti

U organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uz suorganizaciju župe Svete Obitelji u Kupresu i Udruge Kupreški kosci, u nedjelju, 28. srpnja, održat će se II. Obiteljski dan u Kupresu koji će započeti misom uočnicom u subotu, 27. srpnja u 18 sati u župnoj crkvi Svete obitelji. U emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija gostovao je don Zdenko Perija, župnik Župe sv. Barbare pri KBC-u Rebro u Zagrebu te je pojasnio koja je povezanost Kupresa i proslave Obiteljskoga dana.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja