Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kulen

Etno selo Karanac - oživljena baranjska prošlost u sadašnjosti

Zeleni biseri Hrvatske, emisija HKR-a, vodila vas je u Etno selo Karanac, a naši domaćini bili su Vladimir Škrobo, vlasnik etno-restorana Baranjska kuća i Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranja. Razgledali smo jedinstveni seoski muzej "Ulicu zaboravljenog vremena" u kojoj su oživljeni stari zanati u čijim radionicama se izrađuju klompe, lončarski predmeti, bačve, starinski namještaj. Kad vas probudi jutarnja tišina Baranje, a prije tradicionalnog baranjskog doručka možete se uljepšati u brijačnici, ali i dati izraditi tradicijsku nošnju u tkalačkoj radionici. Slanina, čvarci, jaja, sir, jogurt, ajvar, nekoliko vrsta vrste domaćeg pekmeza uz netom pečeni domaći kruh, to je baranjski doručak! Bilo je riječi i o kolačima, vinima, delicijama baranjskog ručka. Popeli smo se i na najviše brdo Baranje, razgledali Kopački rit iz čamca, a pozvani smo i u posjetu svjetski jedinstvenim surducima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja