Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krist

Zar doista Bog daje križ težak koliko čovjek može podnijeti?

Patnja je neizbježna stvarnost života. Muškarac ili žena, bogat ili siromašan, vjernik ili nevjernik, bez obzira na nacionalnost, rasu ili vjeru – svi je kusaju. Zar Gospodin želi da ljudi trpe? Čini se tako okrutnim – nešto što ni jedan roditelj ne bi poželio djetetu, ali okrene li se pogled prema raspelu, vidljivo je da je ono jedini ključ koji može otključati vrata vječnoga spasenja.

Tko su anđeli?

Postojanje duhovnih, netjelesnih bića koje Sveto pismo obično naziva anđelima, vjerska je istina. Svjedočanstvo Pisma o tome je jasno kao što je i predaja jednodušna.

Zlo postoji i bori se za duše – jesmo li svjedoci posljednje bitke?

U emisiji „Argumenti“ Hrvatskog katoličkoga radija u četvrtak 23. ožujka o temi „Zlo postoji i bori se za duše – jesmo li svjedoci posljednje bitke?“ govorili su izv. prof. dr. s. Valerija Kovač s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, isusovac p. Siniša Štambuk i Mišo Lukenda, voditelj molitvene zajednice „Nanovo rođeni”. Urednica emisije je Tanja Maleš.

Kako drugima približiti Krista?

"Doista, jeste li ikada osjetili kada nešto govorite, a vaš život ne potvrđuje to, da tada vaše riječi zvuče kao popucali bubanj, iz njega ne može ispravno odjekivati hvala Bogu. Promislimo malo svi o ovome!", poručuje fra Velimir Bavrka.

Vječnost i stvorenje nisu suprotstavljeni u Božjoj zamisli

Isusovo utjelovljenje ima razlog i svrhu: podići sve stvoreno - materiju, vrijeme, duh, doista čitav kozmos - i sve to staviti u pravi odnos s Bogom. Ali to se iskupljenje događa u suradnji sa i unutar stvorenog poretka. Stavljanje Boga i stvaranja u konkurenciju prikazuje pogled na Utjelovljenje da je jedina značajna doktrina Isusova božanstvenost, da njegova čovječnost može biti odbačena, u najboljem slučaju, a u najgorem slučaju uništena je i preplavljena Božjom prisutnošću. Ipak, upravo u Isusovom spasiteljskom djelu Bog pokazuje da ne želi zaobići svoje stvorenje.

Kršćanska vjera ne raste niti pada s bilo kakvim izborima i ne prilagođava se društvenim mijenama

"Iako volimo svoju zemlju i želimo da ju Bog blagoslovi, kršćanska vjera ne raste niti pada s bilo kakvim izborima. Kršćanska vjera ne prilagođava se društvenim mijenama. Isus je naša stijena. On je u nas usadio život vječni. Ne daje nam nužno uvijek ono što želimo, ali uvijek će nam dati ono što trebamo", istaknuo je dr. Andrew Swafford, profesor teologije na Benediktinskom fakultetu u američkom Kansasu u videu "Očekuje li Bog da budeš savršen?".

Fra Tomislav Glavnik: Krist Uskrsli jedina je hrana na putu prema vječnom životu

"Jedini koji je neraspadljiv je Krist uskrsli, naša nada i kada dođu povremene ili malo duže žeđi i gladi čovjek kršćanin, rimokatolik treba otkriti snagu Riječi Božje koja poučava te euharistijskoga kruha koji hrani i potiče na život bez grijeha, na život prema vječnoj domovini", naveo je u homiliji fra Tomislav Glavnik predvodeći slavlje sedmog utorka u povodu pobožnosti Trinaest utoraka posvećenih sv. Antunu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja