Budi dio naše mreže

Ključna riječ: komunikacija

Zašto brak nije više u modi?

Supružnici se sve češće odlučuju napustiti „malenu lađu koju ljuljaju vjetrovi“, ponajviše pod pritiskom sveprisutnog konzumerizma i pošasti društvenih mreža. Ipak, samo je jedan (pravi) razlog za bijeg s lađe koja tone – nasilje.

Deset koraka za jačanje obiteljske Crkve

Svjetska povijest dala je dokaze o presudnoj važnosti obitelji, kao i o raspadanju obitelji. Kada se obitelj raspadne, samo je pitanje vremena kada će i društvo početi propadati i raspasti se. Donosimo deset pozitivnih koraka koje treba poduzeti kako bi zaštitili obitelj kao prvu zajednicu koju je Bog ustanovio.

Papa: Komunikacija srcem može spriječiti eskalaciju rata

Na spomendan svetog Franje Saleškog objavljena je poruka pape Franje za 57. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija, a obilježit će se u nedjelju uoči blagdana Duhova, na temu "Govori srcem: Veritatem facientes in caritate" (Činiti istinu u milosrđu).

PRIJAVITE SE na seminar za bračne parove!

"Komunikacija u bračno-obiteljskim odnosima" tema je seminara za bračne parove koji će, u organizaciji Bračnoga i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, biti održan 11. veljače od 8:30 u prostorima Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Voditeljica seminara je doc. dr. sc. Ksenija Romstein s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Dr. Suzana Peran o Svjetskom danu slobode medija

Svjetski dan slobode medija obilježava se 3. svibnja. Od 1993. godine, kad ga je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda, cilj obilježavanja ovog Dana jest podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njezinih temeljnih načela. O slobodi medija razgovarali smo s dr. Suzanom Vrhovski-Peran, predsjednicom Hrvatskoga društva katoličkih novinara i djelatnicom Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja