Budi dio naše mreže

Ključna riječ: knjige

Noć knjige proslavimo virtualno

Noć knjige u svom devetom izdanju ipak će se održati u četvrtak, 23. travnja i to usprkos koronavirusu - virtualno! Jedna od naših najvećih manifestacija posvećena knjizi i čitanju ponudit će više od 200 virtualnih programa u koje su se uključili pisaci i drugi kreativaci, ilustratori, prevoditelji, knjižare, antikvarijati, škole, vrtići, kazališta i ustanove „prijatelja knjige“ iz svih dijelova Hrvatske.

Alis Marić: Knjige su me učinile boljom osobom

Facebook stranica Čitaj knjigu najposjećenija je stranica o knjigama i čitanju u Hrvatskoj, ali i šire. Stranica je to koja je pokrenula lavinu i vratila knjigama dostojanstvo, učinila ih poželjnim proizvodom i, ono najvažnije, potaknula ljude na čitanje. U emisiji Kulturogram Hrvatskoga katoličkog radija razgovarali smo s njezinom pokretačicom Alis Marić.

Hrvatske slikovnice čitaju se širom svijeta

Hrvatske slikovnice u nakladi izdavačke kuće Dječja knjiga čitaju se širom svijeta u više od 4 milijuna primjeraka. Prodali su oko 50 naslova u gotovo 30 zemalja, a slikovnice su prevedene na 26 jezika. Autorsko urednički par Andrea Petrlik Huseinović i Kašmir Huseinović u Kulturogramu HKR-a govorili su o tome kako su hrvatske slikovnice stigle do Kine, Japana, Rusije, Francuske, Slovenije, Švicarske, SAD-a, a u Meksiku je jedna čak i dio obavezne lektire.

Finale Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Završna svečanost Mjeseca hrvatske knjige i Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održana je u četvrtak, 14. studenog u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Tom su prigodom dodjeljene nagrade pobjednicima iz svih knjižnica koje su sudjelovale u kvizu.

Knjige kao dar i uzdarje

Knjige su, osim što čuvaju blago ljudskoga duha, i same po sebi blago. A ima nekih vrijednosti koje se umnažaju dijeljenjem. Zato vam predstavljamo priliku u kojoj možete i vi obogatiti svoj duh.

Hrvatski konzervativci preporučaju knjige za čitanje

Kada bismo vam, drage naše konzerve, htjeli preporučiti dobro štivo, što bi to bilo? Sveto pismo, Suma teologije i Denzinger definitivno su na vrhu toga popisa, ali što osim toga treba pročitati? Što vam preporučiti da vas učvrsti u vašoj konzervativnoj rigidnosti? Pitaju se to te i daju odgovor autori s Konzervativca, mrežne stranice za filozofiju, teologiju i društvenu kritiku.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja