Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kana

Travanjski broj Kane čitajte besplatno online!

S obzirom na okolnosti vezane uz koronavirus, novi broj kršćanske obiteljske revije Kana ovoga je mjeseca objavljen i u digitalnom izdanju te ga daruju publici za čitanje putem interneta.

Što nedostatak kvasca u krizi COVID-19 govori o nama kao društvu?

Đurica Pardon u travanjskom broju kršćanske revije Kana promatra pandemiju koronavirusa iz perspektive ekonomije i odnosa društva prema domaćoj proizvodnji, uzimajući kao primjer nedostatak kvasca u dućanima za vrijeme krize COVID-19. "Posljedica je civilizacijskih dosega da nešto što nije bilo ni dostupno ni potrebno odjednom postane nužno za život, a za on što je svakodnevno i dostupno, domaće i naše, gubimo interes i želju sve dok u kriznim trenutcima ne uočimo kako nam je upravo ta hrana životvorno potrebna i nužna, a oni koji je uzgajaju naši najveći dobrotvori", poručuje. Dio teksta "Zaboravljeni okusi plodova naših polja" prenosimo u nastavku.

Tipovi roditeljskog odgoja djece i gdje najčešće griješimo

Novi broj kršćanske obiteljske revije Kana i ovoga puta donosi zanimljive tekstove u rubrici Obiteljski savjetnik. Jedan od njih je i ovaj o odgoju djece, posebnoj zadaći s kojom se susreću svi roditelji tražeći najbolji put kojim će povesti svoju djecu. Donosimo dio teksta Kristine Pšenko koji sažima tipove roditeljskog odgoja i korake na kojima se najčešće pada.

FENOMEN SELFIJA Zašto fotografiramo sami sebe?

Ususret Božiću, Kana donosi niz tekstova koji će čitatelja pratiti prema tom radosnom blagdanu. O fenomenu "selfija" pisala je socijalna pedagoginja Kristina Pšenko. Tko se više fotografira: muškarci ili žene? Tražimo li pažnju, zabavu ili bježimo od svakodnevice? Saznajte u tekstu koji prenosimo u cijelosti.

Srce s. Ivančice Isus u izoliranom dijelu Ukrajine dotaknuo preko djece

Zagrepčanka Ivančica Fulir, rođena 1984. godine, završila je fakultet i stekla zvanje magistrice ekonomije, no danas je redovnica Družbe Marijinih sestara, misionarka na jugozapadu Ukrajine, i svoje poslanje radosno vrši, pogotovo kada su u pitanju ukrajinska djeca, posvjedočila je u razgovoru za listopadsko izdanje mjesečnika 'Kana'.

Tek prihvaćanjem naše nesavršenosti postajemo slobodni

Psihoterapija je promijenila koncept. Izgleda paradoksalno da psihoterapija nastala prije svega kao tehnike liječenja, dakle jedna potpuno medicinska praksa, danas nudi i pokušava objasniti suvremeno društvo i naša civilizacijska kretanja i odnose, piše psihijatar Dalibor Karlović u rujanskom izdanju mjesečnika Kana.

Odilon Singbo: „Kiborg je već pred vratima”

Kršćanska obiteljska revija 'Kana' u svome najnovijem izdanju suočava čitatelje s tematikom transhumanizma koji je pokucao na vrata ljudske egzistencije i ide 'onkraj ljudskoga'. U koštac s problematikom uhvatio se vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo, sveučilišni kapelan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Maja Petranović, nova glavna urednica Kane: Gospodin daje smisao i besmislu

Tko su bili 'sveci iz susjedstva' Maje Petranović? Gdje je tražila odgovore kada ih ne bi mogla dobiti u akademskoj teologiji? Koji je svećenik i u kafiće odlazio tražiti mlade u njezinoj rodnoj Požegi te kakva je nova uređivačka politika naše 'kršćanske obiteljske revije' u izdanju Kršćanske sadašnjosti - rekla je u emisiji 'Zašto vjerujem' koja se emitira u petak, 22. ožujka, u 16.15 na Hrvatskome katoličkom radiju.

Očinstvo u vrijeme kada i majke odlaze u 'lov'

„Biti otac i majka posljednjih je desetljeća doživjelo značajne promjene”, poručuje komunikologinja dr. Irena Sever Globan u 'Ženska strana medalje', novoj rubrici mjesečnika Kana, kršćanske obiteljske revije, koja je 2019. ušla u svoju jubilarnu 50. godinu postojanja. I s novim primjetnim licem i naličjem, rubrikama i izgledom - znači novom osvježenom uređivačkom politikom ovoga magazinskog izdanja Kršćanske sadašnjosti, nakladnika Zagrebačke nadbiskupije.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja