Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kana

Uživajmo u darovima Božjim i darovima naše zemlje!

Središnji dio ljetnoga dvobroja kršćanske obiteljske revije Kana posvećen je brizi za očuvanjem zajedničkoga doma, s naglaskom na 5. obljetnicu enciklike pape Franje, Laudato si’. Brige za stvoreni svijet dotiče se i autor Đurica Pardon u tekstu vrlo intrigantnoga naslova Povjerenje Bogu, svojoj zemlji i čokoladni skakavci, baveći se zapravo temom hrane u Bibliji i danas, mudrošću uzgajanja, umijećem pripremanja, pouzdanja u svoju zemlju i Boga koji plodnost daje. Dio toga teksta donosimo u nastavku, a u cijelosti se može pročitati u tiskanom dvobroju revije Kana.

DR. PETER KREEFT: Tko je Bog, ja ili On?

Profesor filozofije i autor brojnih filozofskih i teoloških djela dr. Peter Kreeft u novom ljetnom dvobroju obiteljske revije Kane otkriva što je po njegovu mišljenju najkontroverznija stvar u društvu i Crkvi.

Travanjski broj Kane čitajte besplatno online!

S obzirom na okolnosti vezane uz koronavirus, novi broj kršćanske obiteljske revije Kana ovoga je mjeseca objavljen i u digitalnom izdanju te ga daruju publici za čitanje putem interneta.

Što nedostatak kvasca u krizi COVID-19 govori o nama kao društvu?

Đurica Pardon u travanjskom broju kršćanske revije Kana promatra pandemiju koronavirusa iz perspektive ekonomije i odnosa društva prema domaćoj proizvodnji, uzimajući kao primjer nedostatak kvasca u dućanima za vrijeme krize COVID-19. "Posljedica je civilizacijskih dosega da nešto što nije bilo ni dostupno ni potrebno odjednom postane nužno za život, a za on što je svakodnevno i dostupno, domaće i naše, gubimo interes i želju sve dok u kriznim trenutcima ne uočimo kako nam je upravo ta hrana životvorno potrebna i nužna, a oni koji je uzgajaju naši najveći dobrotvori", poručuje. Dio teksta "Zaboravljeni okusi plodova naših polja" prenosimo u nastavku.

Tipovi roditeljskog odgoja djece i gdje najčešće griješimo

Novi broj kršćanske obiteljske revije Kana i ovoga puta donosi zanimljive tekstove u rubrici Obiteljski savjetnik. Jedan od njih je i ovaj o odgoju djece, posebnoj zadaći s kojom se susreću svi roditelji tražeći najbolji put kojim će povesti svoju djecu. Donosimo dio teksta Kristine Pšenko koji sažima tipove roditeljskog odgoja i korake na kojima se najčešće pada.

FENOMEN SELFIJA Zašto fotografiramo sami sebe?

Ususret Božiću, Kana donosi niz tekstova koji će čitatelja pratiti prema tom radosnom blagdanu. O fenomenu "selfija" pisala je socijalna pedagoginja Kristina Pšenko. Tko se više fotografira: muškarci ili žene? Tražimo li pažnju, zabavu ili bježimo od svakodnevice? Saznajte u tekstu koji prenosimo u cijelosti.

Srce s. Ivančice Isus u izoliranom dijelu Ukrajine dotaknuo preko djece

Zagrepčanka Ivančica Fulir, rođena 1984. godine, završila je fakultet i stekla zvanje magistrice ekonomije, no danas je redovnica Družbe Marijinih sestara, misionarka na jugozapadu Ukrajine, i svoje poslanje radosno vrši, pogotovo kada su u pitanju ukrajinska djeca, posvjedočila je u razgovoru za listopadsko izdanje mjesečnika 'Kana'.

Tek prihvaćanjem naše nesavršenosti postajemo slobodni

Psihoterapija je promijenila koncept. Izgleda paradoksalno da psihoterapija nastala prije svega kao tehnike liječenja, dakle jedna potpuno medicinska praksa, danas nudi i pokušava objasniti suvremeno društvo i naša civilizacijska kretanja i odnose, piše psihijatar Dalibor Karlović u rujanskom izdanju mjesečnika Kana.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja