Budi dio naše mreže

Ključna riječ: izazovi

Teška vremena za vjeru? Bilo je i težih

Ono što se za današnja vremena može reći jest da su pred kršćane donijela nove izazove i drugačiju prijetnju. Granica između kršćanskoga i nekršćanskoga, između vjere i zablude, koja je prije bila oštra, jasna i razmjerno lako spoznatljiva, danas je često zamagljena i konfuzna.

Je li Crkva u Europi okrenula leđa Bogu?

Je li se Crkva u Europi okrenula od Boga? Kako je protekla sinodalna skupština u Pragu? Koji su najveći izazovi s kojima se suočava Crkva Europe? O ovim temama u Argumentima HKR-a urednice Diane Tikvić, u utorak, 21. veljače govorili su sudionici Europske kontinentalne sinodske skupštine, sestra milosrdnica i bioetičarka dr. sc. Marta Carti, biskupski vikar za kler Varaždinske biskupije preč. mr. sc. Anđelko Košćak i predstojnik Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije mr. sc. Zvonimir Ancić.

Biti zahvalan na svojim teškoćama

"Otišao sam na euharistijsko klanjanje s nadom da ću pronaći mir, tišinu i izgubljenu zahvalnost, no nisam mogao čuti Božji glas. Slušao sam samo svoje brige, planove, strahove i izašao iz kapele gori nego prije ulaska na molitvu. Htio sam moliti i biti zahvalan, ali nisam znao kako. Odlučio sam stoga biti zahvalan za svaku teškoću koju proživljavam i odjednom, osjećaj zahvalnosti počeo je obuzimati moje srce", piše u svjedočanstvu kojega vam donosimo.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja