Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ivan-malbasic

„Obitelj – mjesto razlučivanja“ - tema petog susreta u ciklusu okruglih stolova u Varaždinu

Peti i posljednji susret prije ljetne stanke, u ciklusu okruglih stolova o djelovanju katolika danas, održan je u ponedjeljak, 5. lipnja 2023. na temu „Obitelj – mjesto razlučivanja“. Na okruglom stolu sudjelovali su dr. sc. Karla Ivančić, redovnica Družbe sestara milosrdnica te dr. sc. Ivan Malbašić, predsjednik udruge Obitelji 3+. I ovaj susret je moderirala voditeljica Biskupijske knjižnice Varaždin Irena Gotal.

U Hrvatskoj nedostaje kultura koja podupire obitelji

Demografska problematika u Hrvatskoj u svijetlu Socijalnog nauka Crkve bila je tema emisije "Socijalni govor Crkve", u četvrtak, 4. veljače. Emisiju priređuje Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK, a uređuje i vodi stručni suradnik Centra Zvonimir Ancić. Gostovali su dr. Marin Strmota, docent s katedre katedre za demografiju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dr. Ivan Malbašić, docent na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Udruge obitelji 3Plus.

"Kao narod izumiremo ubrzano, a ove ćemo godine imati i najmanje rođene djece ikad"

Demografsko propadanje Hrvatske, bila je tema HKR-ove emisije "Argumenti" u srijedu koju je vodio i uredio Vlatko Ojvan. O ubrzanom trendu izumiranja i hitnim mjerama koje treba poduzeti govorili su državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak, demograf i profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Marin Strmota te predsjednik udruge "Obitelj 3 plus" Ivan Malbašić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja