Budi dio naše mreže

Ključna riječ: iscekivanje

Kako nam advent može pomoći u liječenju dosade?

Lako nam u današnjem svijetu postane dosadno. Ne samo u sadašnjem trenutku, već i u životu općenito. Došašće je vrijeme kada se možemo prisjetiti da je život pun smisla i svrhe, putujući prema budućnosti pune nade.

Gospodine, pomozi mi da u Došašću bdijem uza Te!

Crkva, koju su rani crkveni oci često uspoređivali s Noinom arkom, sada "sjedi" na kopnu ovog svijeta koji prolazi. Ona je lađa našega spasenja i znak je života budućega svijeta. Došašće je vrijeme koje nas ponovno poziva na iščekivanje tog života i, što je najvažnije, priprema za njega.

FRA VINKO BRKOVIĆ Ne kradimo sami sebi Božić

Pripremimo sebe za proslavu Božića tijekom adventa, pođimo na zornice, na ispovijed, pripremimo nutrinu da bude jednako blještava kao i vanjština naših proslava! Stoga ostavimo sve na svome mjestu i vremenu. Proslavimo svetkovinu Božića 25.12.

Dočekati Božić uređene kuće, ali tamne duše je promašeni smisao svega što slavimo

"Doći na misu polnoćku ili danju (ako smo bili na polnoćki, svejedno treba doći i na danju misu 25.12), a ne pričestiti se, suprotno je svemu za što smo se pripremali. Sam Krist je bio položen u jasle (mjesto gdje stoji hrana za stoku) i tako nam već tada postao poruka kako je on jedina hrana za život. Znati sve to, a i dalje svjesno izbjegavati ispovijed i pričest znači promašiti svu bit svetkovine. On je došao biti s nama Bog, a zašto onda mi odbacujemo mogućnost biti s Njime?", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja