Budi dio naše mreže

Ključna riječ: invaliditet

Louis Bouffard: Invaliditet je moja najveća snaga

Louis Bouffard boluje od Duchenneove mišićne distrofije. On pripovijeda kako su ga invaliditet, patnja i žalost naučili voljeti i živjeti.  "Sve ovdje na zemlji je osmišljeno da nas nauči voljeti", ističe.

Mladi teolog Ivan Kišić iz Varaždina: „Prislonim svoj križ uz Njegov i moj križ postaje najslađe breme”

„Bit ću iskren. Molim Vas, ako mi netko može ponuditi neki primjeren poslić. Najveća želja mi je kroz neko vrijeme nešto zaraditi da opet mogu ovako stajati na nogama. Ovo je prvi puta da ne odskačem od ekipe na fotki!” Napisao je na svome facebook profilu i objavio spomenutu fotografiju (na vrhu je HKM-ovog teksta), uoči nedavnog primanja diplome na KBF-u u Zagrebu, mladi teolog Ivan Kišić iz Varaždina. Na zamolbu Hrvatske katoličke mreže svjedoči da mu biti prikovan uz invalidska kolica predstavlja veliku fizičku poteškoću: „Već od samog ustajanja, moj je život potpuno drugačiji od onog zdrave osobe.”

Druga obitelj mi je DUHOS; svi imamo isti cilj to je Isus i snagu Duha Svetoga

Bio je član DUHOS-a u Osijeku i bio je sve ono što je i svaki dan, ali dolaskom i gostovanjem vlč. Odilona Singboa malo se ipak sve to promijenilo. Kao završeni profesor likovne kulture Antonio Rendulić je portretirao dragog gosta iz Zagreba i Benina, fotografirali su ih zajedno, ta objava je 'obišla svijet' što je bio dovoljan razlog da ovog umjetnika predstavimo i čitateljima Hrvatske katoličke mreže. Ovako nam je posvjedočio: "Puno ljudi, kada me vidi u DUHOS bendu, priđe mi i pita me: 'Kako možeš slaviti ako si u kolicima?' Ja im kažem: 'Pa ne znam. Isus zna."

Monika Gerić: U organiziranom stanovanju učimo jedni druge kako zajedno živjeti

U emisiji Hrvatskoga katoličkog radija "Novi valovi dobrote" urednice Željke Šemper u srijedu, 3. ožujka, gostovale su Martina Biškup Stepinac dipl.soc. rada i Monika Gerić, upravna referentica. Tema emisije Novi valovi dobrote bila je predstavljenje Centra Novi Jelkovec koji pruža uslugu stanovanja osobama s različitim vrstama tjelesnog oštećenja.

Mirna Brođanac: Pisanje je za mene kretanje do onih mjesta do kojih ne mogu doći

U emisiji Hrvatskoga katoličkog radija "Novi valovi dobrote" urednice Željke Šemper u srijedu, 3. veljače, gostovala je Mirna Brođanac, mag. hrvatskog jezika i književnosti i mag. komparativne književnosti koja je unatoč svojem invaliditetu, veliki sanjar, a njezine snovi ne mogu ograničiti nikakve prepreke jer, kako sama kaže, uz Božju pomoć može sve prevladati.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja