Budi dio naše mreže

Ključna riječ: in-memoriam

IN MEMORIAM 25. obljetnica smrti ministra Gojka Šuška

Na današnji dan, 3. svibnja 1998., umro je Gojko Šušak, ratni ministar obrane Republike Hrvatske, koji je dao nemjerljiv doprinos obrani Hrvatske i ustroju Hrvatske vojske. Bio je desna ruka i prvi čovjek od povjerenja predsjednika Tuđmana.

Umrla je Ružica Ćavar, počasna predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj

Ružica Ćavar, liječnica po struci i katolička aktivistica, rođena je 13. ožujka 1937. godine u Proboju kod Ljubuškog, a umrla je noćas u 85. godini života blago u Gospodinu u bolnici u Mostaru, ispraćena posljednjim sakramentima. Najvažniji temelj i ideja vodilja u životu bili su joj naravna, univerzalna i kršćanska katolička moralna načela, koja je primila odgojem od rođenja i za koja se uvijek zalagala.

IN MEMORIAM Vlč. Stjepan Podboj

U sjemeništu na Šalati počeo je svirati tamburicu, a u drugom razredu već je kupio prvu gitaru koju je zaradio radeći tijekom ljetnih praznika. Sam se učio svirati gitaru te ubrzo s dečkima iz generacije osnova VIS "Putnici". Nastupali su po mnogim župama slaveći Gospodina i prenoseći radost života za Gospodina u sjemeništu. Gitara je i u bogosloviji vlč. Stjepanu bila vjerna pratilja. Iz tog vremena Stjepan shvaća veličinu i moć "pastorala glazbe" te počinje pisati tekstove i melodije protkane teološkim znanjem koje je stekao te ljubavlju prema glazbi koju je imao.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja