Budi dio naše mreže

Ključna riječ: igra

Djeca jure uz tehnologiju videoigara. Ubrzajmo korak i budimo im blizu!

U Argumentima su u utorak 5.10., tema bile videoigre i utjecaj igara na svakodnevni život i ponašanje djece i adolescenata. "Bog nam je dao djecu da ih usmjerimo ka putu vječnog spasenja, to kao katolici moramo imati pred sobom", riječi su vjeroučitelja i oca petero djece, Marija Gečevića. U emisiji su još govorili i prof. dr. sc. Igor Kanižaj i Marija Mikulić, psihologinja o svojim iskustvima s izazovima tehnologije i videoigara.

Fra Vinko Brković: Nemoj bježati od ispovijedi, nemoj bježati od problema!

"Nitko od nas ne može to sam, ali u konačnici, u Crkvi nikada nisi sam. Potraži nekoga tko ti može pomoći, samo nemoj trpjeti uzalud. Nemoj bježati od ispovijedi, nemoj bježati od problema. Nemoj živjeti od ideje, nego živi stvarnost života. Dođi ti umorni i žedni i Krist će te odmoriti, učinit će to u otajstvu euharistije, ali pomoći će ti u bratu i sestri koji su stručni i mogu ti pomoći. Ne boj se!", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

5 savjeta kako nakon praznika uvesti pravila o korištenju medija

U danima prije početka nove školske godine razgovarajte s djecom o važnosti ravnoteže između korištenja medija i svih drugih aktivnosti te dogovorite pravila kojih će se ubuduće pridržavati, a kraj ljeta možete obilježiti i posebnim obiteljskim druženjem uz omiljene filmove, serije ili videoigre.

Zašto bi se roditelji trebali što češće igrati sa svojom djecom?

Nedavno je papa Franjo, u susretu s roditeljima i djecom dječjeg dispanzera Svete Marte, rekao kako je važno i "sjajno" djeci pružiti "radost". "Roditelji, kada se znaju igrati s djecom, čine vrlo veliku stvar", istaknuo je Sveti Otac. Stoga bi djeca češće trebala čuti poziv "hajdemo se igrati" umjesto "idi se igrati".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja