Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatska-franjevacka-provincija-sv-cirila-i-metoda

Župljani mole i poste da franjevci ostanu s njima: Hvala vam na strpljivosti, ljubavi i bratskoj solidarnosti!

„Nadamo se i molimo za ostanak franjevaca u našoj Župi. Nama, kao vjernicima, poznato je da je Bogu i Duhu Svetomu sve moguće, ali i da se svi trebamo okrenuti pokori, postu i molitvi kako je to i prije bilo u kriznim situacijama kroz našu povijest”, poručili su vjernici riječke Župe sv. Nikole Tavelića, koji posljednjih šest mjeseci osobito mole na nakanu da njihova Župa i dalje ostane franjevačka.

Časni sluga Božji fra Vendelin Vošnjak - Učitelj i primjer duhovnosti

„Sluga Božji fra Vendelin Vošnjak bio je čovjek silne vjere i duboke, autentične molitve.” Preminuo je 18. ožujka 1933. godine na glasu svetosti. Postupak za njegovo proglašenje blaženim, otvoren 1963., sretno je priveden kraju. Stoga je Crkva 18. prosinca 2000. godine „Dekretom o krepostima“ potvrdila da je fra Vendelin ostvario život herojskim krepostima i time zavrijedio naslov časni sluga Božji.

FOTOGALERIJA Pogledajte jedne od najvećih ručno izrađenih jaslica

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Petar Horvat koji se nalazi na službi u Australiji, gdje skrbi za hrvatsku katoličku zajednicu u crkvi sv. Nikole Tavelića u Sydneyu (naselje St. Johns Park) izradio je nove jaslice za crkvu sv. Nikole Tavelića kojima nastoji svima približiti otajstvo Božića.

Upoznajte krojača fra Zdravka Jakobovića koji već više od 20 godina izrađuje habite

"Za svaki pojedini habit potrebno je oko tjedan dana rada, a nekada i manje. Čini se puno, ali nije čovjeku teško raditi ono što voli, a ja doista volim ovo zvanje. Sretan sam kada vidim zadovoljne postulante nakon što ugledaju habit kojeg će prvi puta odjenuti", poručio je fra Zdravko Jakobović, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja