Bundeva - kraljica jeseni
O bundevi i njezinom bogatom nutritivnom sastavu govorile su u novoj HKR-ovoj emisiji 'Zdravi tanjur' nutricionistkinje Marta Kraljević i Andreja Čondor.
O bundevi i njezinom bogatom nutritivnom sastavu govorile su u novoj HKR-ovoj emisiji 'Zdravi tanjur' nutricionistkinje Marta Kraljević i Andreja Čondor.
Jeste li znali da se u Hrvatskoj u prosjeku baci gotovo 86 tona ostataka od hrane koji su mogli biti iskorišteni. Pojedinačno, to je čak oko 22 kilograma jestive hrane godišnje po stanovniku. Poboljšanje organizacije prehrane pridonijet će kvaliteti prehrane, ali i smanjenju količine hrane koja će završiti na otpadu.
"Kao što je majčino mlijeko učinio univerzalnom hranom novorođenčetu, tako je svoju ljubav učinio najhranjivijim sastojkom života. Dao nam je život svojom krvlju, hranio nas je mlijekom svoje riječi, a potom i svetim kruhom natopljenim u neizmjernoj ljubavi", piše don Ivan Bodrožić na društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.
Marijini obroci koji svakodnevno hrane djecu u najsiromašnijim zajednicama svijeta započeli su s novom kampanjom „Majci za ljubav“. Pozivaju da se ovoga Majčinog dana zahvali majkama za sve što pružaju svojoj djeci. Kupnjom čestitke za majke sudjelujete u osiguravanju obroka za potrebitu djecu.
U suradnji s lokalnim zajednicama i dugogodišnjim partnerima, Marijini obroci nastoje uspostaviti programe prehrane u školama tamo gdje je to moguće zbog utjecaja različitih okolnosti. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice gdje dobivaju obrazovanje koje će im, u budućnosti, biti izlaz iz siromaštva. Ovoga Valentinova imate priliku poduprijeti ih svojim darom. "Malim djelima ljubavi činite mnogo dobra", poručuju iz Marijinih obroka.
Posljednji susret Hrvatskoga nadzemlja u ovoj akademskoj godini pod nazivom "Život na vagi" održan je u srijedu 15. lipnja. Predavanje i razgovor o vrlo aktualnoj temi današnjice – hrani i poremećajima u prehrani, održao je doc. dr. sc. prim. Tomislav Franić, specijalist dječje psihijatrije i subspecijalist forenzične psihijatrije.
U emisiji Hrvatskoga katoličkog radija "Novi valovi dobrote" urednice Katarine Varenice u petak, 5. veljače, gostovala je Božica Brkan umirovljena novinarka i književnica, urednica i blogerica.
Godine 2013. mediteranska prehrana upisana je na Reprezentativnu listu nematerijalnih dobara čovječanstva UNESCO-a. Mediteranska prehrana predstavlja ukupnost znanja, vještina, praksi, vjerovanja i tradicija vezanih uz poljoprivredu i ribarstvo, preradu, pripremanje i osobito konzumiranje hrane.
U brzom tempu života, s gustim rasporedom i dugačkim popisom zadataka, ponekad propustimo osnovne, ali važne detalje u svojim životima. Jedenje može postati automatska aktivnost koju izvršimo u cilju dobivanje energije te da nastavimo s daljnjom dnevnom rutinom. Međutim, jedenje je puno više od toga pa ako usmjerimo malo više pažnje na što i kako jedemo pa ako nas odgovori na ta pitanja čini nezadovoljnima može nas dovesti i do zdravstvenih tegoba.
U crkvenim pučkim kuhinjama na području Grada Zagreba dnevno se podijeli oko 1.200 toplih obroka.
Ova stranica koristi dvije vrste kolačića: nužne tehničke kolačiće i kolačiće za analitiku. Slažete li se s korištenjem kolačića za analitiku?