Budi dio naše mreže

Ključna riječ: gospa-karmelska

Praktične napomene o primanju karmelskog škapulara

Škapular je u srednjem vijeku bio posebni dio kratke gornje odjeće, bez rukava, otvoren s obje strane, koji je osim ramena pokrivao sprijeda prsa, a straga leđa. Tko ga može nositi, kako se oblači, od čega se sastoji? Remetski župnik o. Antonio Mario Čirko gostujući u HKR-ovoj emisiji Aktualno, između ostaloga, odgovorio je i na ova pitanja.

Devetnica Gospi Karmelskoj

Ususret blagdanu Gospe Karmelske, donosimo devetnicu koju možete moliti kao pripravu!

Diljem Hrvatske slavi se blagdan Gospe Karmelske

Crkva slavi blagdan Gospe Karmelske, spominjući se zaštite koju je Majka Božja pružila nositeljima karmelskog škapulara. Blagdan posebno svečano slave karmelske muške i ženske redovničke zajednice, kao i članovi Karmelskog svjetovnog reda. Prijepodnevnu misu u Stepinčevom Karmelu u Brezovici predvodit će mons. Zvonimir Sekelj u 11 sati. Diljem Hrvatske slavi se Gospa Karmelska.

Upoznajte prekrasan Duhovni centar “Karmel sv. Ilije” na Buškom jezeru

Povodom blagdana Gospe Karmelske, virtualno vas vodimo u prekrasan Duhovni centar “Karmel sv. Ilije” na Buškom jezeru u Bosni i Hercegovini. Naime, Hrvatska karmelska provincija svetoga oca Josipa sa sjedištem u Zagrebu, izgradila je na Buškom jezeru, župa Grabovica, općina Tomislavgrad, Samostan-duhovni centar “Karmel sv. Ilije” i crkvu sv. Ilije Proroka, zaštitnika Bosne i Hercegovine. Posveta oltara, blagoslov crkve, samostana i duhovnog centra dogodili su se na blagdan sv. Ilije, 20. srpnja 2006. godine.

Gospa Karmelska

Svetkovina se počela slaviti u redu Karmelićana u spomen na ukazanje Majke Božje svetom Šimunu Stocku u XIII. st., kada mu je dala škapular i obećanje da će svatko tko ga bude nosio i s njime umro, biti pošteđen muka u paklu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja