Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjo-saleski

Papa: Komunikacija srcem može spriječiti eskalaciju rata

Na spomendan svetog Franje Saleškog objavljena je poruka pape Franje za 57. Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija, a obilježit će se u nedjelju uoči blagdana Duhova, na temu "Govori srcem: Veritatem facientes in caritate" (Činiti istinu u milosrđu).

Odabrati između dva dobra

Često moramo birati između dvije dobre stvari u našim životima. Đavao će vas pokušati uvjeriti da idete za onim dobrom koji će najmanje utjecati na vaše spasenje i od onih kojima biste trebali služiti.

Usredotočimo se na Boga tijekom cijelog dana uz savjet sv. Franje Saleškog

Suvremeni život vrlo je aktivan i lako je u svakodnevnim poslovima zaboraviti na Boga. Iako je dobro biti usredotočen na zadatak koji obavljamo, ne smijemo zaboraviti da nas, bez obzira što radili, prati Otac Nebeski. Ako Ga želimo pozvati da bude s nama u svakoj aktivnosti učinimo to na način sv. Franje Saleškog.

Prevladati anksioznost uz Božju pomoć

Jedan od načina da se riješite tjeskobe jest dopustiti Bogu da preuzme kontrolu, umjesto da sve pokušate učiniti sami. Relativno je lako biti zabrinut zbog bilo koje stvari, bilo da je riječ o budućnosti ili trenutnoj situaciji u svijetu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja