Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-jure-sarcevic

OTKRIVAMO Veza sv. Leopolda Bogdana Mandića sa zagrebačkim nadbiskupima

Sveti Leopold Bogdan Mandić, zaštitnik Hrvatske kapucinske provincije, umro je u Padovi 30. srpnja 1942. godine. Ove se godine slavi 80. obljetnica njegove smrti. Pročitajte promišljanje koje je tim povodom fra Jure Šarčević poslao uredništvu našega portala o vezi zagrebačkih nadbiskupa sa sv. Leopoldom i hrvatskim kapucinima.

FRA JURE ŠARČEVIĆ: Uputit ćemo molbu HBK da sv. Leopold postane zaštitnikom oboljelih od tumora i u Hrvatskoj

Kako je sv. Leopold postao zaštitnikom oboljelih od tumora? Hoćemo li uskoro u Hrvatskoj vidjeti tijelo sv. Leopolda Bogdana Madnića? Koja je poveznica između bl. Alojzija i sv. Leopolda? Tko je mali čovjek nadnaravne duhovne snage? O ovim pitanjima prigodom Svjetskog dana bolesnika, razgovarali smo s provincijalom Hrvatske kapucinske provincije i predsjednikom Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jurom Šarčevićem.

"Fra Tomislav Šagi-Bunić je primjer jednostavnog čovjeka koji je poticao na Boga"

"Sluga Riječi" – naziv je znanstvenog kolokvija o franjevcu kapucinu, istaknutom hrvatskom teologu Tomislavu Janku Šagi-Buniću uz 20. godišnjicu od njegove smrti. Kolokvij koji se u subotu 19. listopada održava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u emisiji Aktualno HKR-a predstavio je u utorak fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja