Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-darko-tepert

Izgubljene knjige u Starom zavjetu

U Svetom pismu navodi se određeni broj knjiga i spisa koji nam danas nisu dostupni. Ponekad su unutar svetopisamskih tekstova čak prenesene i riječi, pa i cijeli tekstovi iz tih knjiga.

I ovog Došašća pratite E-duhovne vježbe na HKR-u

I ove godine kroz Došašće pratimo E-duhovne vježbe koje pripremaju E-fratri (fra Darko, fra Josip i br. Marinko). Uvodnu emisiju E-duhovnih vježbi kroz došašće poslušajte u nedjelju, 3. prosinca u 09:15, a ostale dane od ponedjeljka do subote u 10:15.

Osrednjost neće nikoga dovesti do Isusa

Mudraci su se pokrenuli i slijedili zvijezdu. Josip se pokrenuo i slijedio svoje snove. Marija se pokrenula i slijedila anđeosku riječ. Apostoli su se pokrenuli, ostavili mreže i pošli za Isusom. Pavao je ugledao znak, uskrsloga Gospodina, pokrenuo se, napustio svoje dotadašnje proganjanje Crkve i, postavši Kristovim učenikom, postao je velikim učiteljem kršćana.

Crkva Marijina usnuća i Marijina groba u Jeruzalemu

Bibličar fra Darko Tepert je za HKR govorio o dvjema crkvama u Jeruzalemu koje su povezane sa svetkovinom Uznesenja Marijina na nebo – crkvi Marijina usnuća i crkvi Marijina groba. Crkva Marijina groba nalazi se na obroncima Maslinske gore, blizu potoka Cedrona, a crkva Marijina usnuća nalazi se na brdu Sion.

USPON NA TABOR Prijavite se na ljetne e-duhovne vježbe

Franjevci koji stoje iza projekta e-duhovne vježbe pozivaju vas na ljetne e-duhovne vježbe koje će trajati od 30. srpnja do 5. kolovoza, a zamišljene su kao priprava za blagdan Preobraženja te nazvane "Uspon na Tabor".

Oni koji se žaloste pravi su sretnici

Hebrejska riječ efa označava mjeru za zapreminu koja je iznosila četrdesetak litara. Njome se najčešće mjerila količina žita. U starozavjetnim žrtvama obično se prinosila desetina efe žita koja je pratila različite druge žrtve. Ova efa riječi zamišljena je kao cijela efa za svaki dan. To znači da je dovoljna za tebe i za još desetak osoba koje svakoga danas susrećeš. Razmišljajući nad efom riječi i dopuštajući da ti ona mijenja život, imaš desetinu za sebe i još devet desetina za druge. Neka tvoj promijenjeni život postane desetina efe za svakoga koga susretneš.

Otkrijte što znači pojam svetost u Bibliji

Pojam svetoga i svetosti vrlo je čest u Svetom pismu, no nisu uvijek poznate sve nijanse koje taj pojam označava. Ponekad je kao sveto označeno neko mjesto, ponekad je kao svet označen Bog, a ponekad i neki čovjek. Što onda u biblijskom smislu znači „svet”?

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja