Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-daniel-patafta

Fra Daniel Patafta o porcijunkulskom oprostu

Blagdan Blažene Djevice Marije od Anđela – Porcijunkula, bit će u utorak 2. kolovoza. O toj temi kao i drugim zanimljivostima vezanim uz taj blagdan, govorio je u petak u HKR-ovoj emisiji Aktualno fra Daniel Patafta, docent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

SVETI EMIGDIJE Svetac koji rukom drži zid koji se urušava

Postoji li u vama još strah od potresa? Pozivamo vas da obnovite pobožnost svecu zaštitniku od potresa - sv. Emigdiju. Nakon večernje svete mise u 18.30 u Župi Uzvišenja svetoga Križa na zagrebačkom Sigetu bit će blagoslovljena slika sv. Emigdija, zaštitnika od potresa, a uz sliku bit će i prikazan svečev relikvijar pred kojim mogu moliti okupljeni vjernici. O inicijativi obnove pobožnosti sv. Emigdiju govorio je doc. dr. sc. fra Daniel Patafta, profesor na zagrebačkom KBF-u,u HKR-ovoj emisiji Aktualno.

Dr. sc. Patafta: Sveti Franjo boravio je na prostorima današnje Hrvatske

Sveti Franjo je u 13. stoljeću uz svetog Dominika bio među najpopularnijim svecima. O tome svjedoči i freska u sakristiji zagrebačke katedrale na kojoj se uz ova dva sveca nalazi i lik zagrebačkog biskupa Timoteja koji je u drugoj polovini 13. stoljeća dao naslikati tu fresku. O povezanosti sv. Franje i Hrvatske za Hrvatsku katoličku mrežu govorio je doc. dr. sc. fra Daniel Patafta s Katedre crkvene povijesti Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja