Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fakultet-hrvatskih-studija

Otvorena "Katolička knjižnica dr. Ivan Merz" u Knjižnici Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu

U četvrtak 16. prosinca 2021. navršilo se 125 godina od rođenja bl. Ivana Merza. Za tu prigodu istoga dana otvorena je zbirka „Katolička knjižnica dr. Ivan Merz“ u zgradi Knjižnice Fakulteta hrvatskih studija u Zagrebu. Knjige će biti dostupne za uporabu u prvom redu studentima Fakulteta hrvatskih studija, a onda i svim ostalim zainteresiranima uz određene uvjete. Popis knjiga bit će uskoro objavljen i u mrežnom katalogu Knjižnice Fakulteta hrvatskih studija.

Kakva je budućnost Fakulteta hrvatskih studija?

Status novoosnovanog Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 30. siječnja sudjelovali dekan Fakulteta hrvatskih studija prof. dr. sc. Pavo Barišić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ante Čović i predsjednica studentskoga zbora Marija Barić Đurđević. Emisiju je uredio i vodio Ivan Tašev.

Studentski zbor Sveučilišta solidarizirao se studentima Fakulteta hrvatskih studija

U povodu najnovijega osporavanja upisa Fakulteta hrvatskih studija u Sudski registar od strane ministrice znanosti i obrazovanja kao i s tim povezanih medijskih zastrašivanja i omalovažavanja studenata koji studiraju na Fakultetu hrvatskih studija, u čemu prednjače čelnici Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Skupština Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu na sjednici 23. siječnja 2020. raspravljala je o položaju studenata na novoosnovanom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Skupština je donijela zaključke kojima je izrazila solidarnost Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu sa studentima Fakulteta hrvatskih studija i potporu nastojanjima Studentskoga zbora Fakulteta.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja