Budi dio naše mreže

Ključna riječ: djevica-marija

Moliti s Marijom do duhovne obnove

Kad je molila s apostolima i ženama u gornjoj sobi, već je primila Duha Svetoga. Ona je na Duhove zagovarala i vodila svoju duhovnu djecu, novonastalu Crkvu. Ona nas i danas zagovara i vodi do sjedinjenja s Presvetim Trojstvom. Ona će nas dovesti do euharistijskog oživljenja.

Djevica Marija i Presveto Trojstvo

Da biste bolje upoznali Gospu od Trojstva i Presveto Trojstvo, te odnos svake od triju osoba s Njom, molite Njezinu presvetu krunicu. Krunica je nadahnuta Trojstvom. U svojoj izvrsnoj knjizi Tajna krunice, sv. Louis de Montfort kaže: "Krunica je neprocjenjivo blago koje je nadahnuto od Boga."

Hoditi kroz vrijeme korizme s Marijom

"Istina je da mi korizma može - i pomaže - potpunije i dublje živjeti svoj poziv žene i majke. Koliko god se osjećala kao da ne uspijevam u korizmi, svaki me neuspjeh dovodi korak bliže uspjehu. To je zasigurno lekcija poniznosti, ali također i lekcija ustrajnosti", piše u svjedočanstvu majke koje Vam donosimo u nastavku.

Zdravo Marijo, milosti puna, pomozi mi pronaći Nebo!

Ako pitate majku što želi za rođendan ona će reći da joj ništa ne treba i ne želi, ali samo budite uz nju. Marija je ista – želi da mi i sva njezina djeca budemo s njom, sada dok smo ovdje sa svim našim kušnjama, radostima i nevoljama, a onda s njom sretni zauvijek. A ako smo s njom, tada smo i s njezinim Sinom.

Djevica Marija u Božjem planu spasenja

Danas odvojite trenutak i kleknite s Našom Blaženom Majkom, podignete pogled prema njezinom Sinu, Vječnom Zaručniku, i proglasite svoj Fiat! "Neka mi bude po tvojoj riječi."

Duh Sveti vodi Crkvu

Bog izravno u Crkvi podiže samo duše koje, uzdišući i žrtvujući se u poniznosti i poslušnosti, u nju bacaju sveti kvasac novoga života ili u njoj oživljavaju skriveno sjeme njegova plodonosnog bogatstva. Te se duše, čak i kad su progonjene, ne bune, nego prorokuju s poniznošću, bolom, primjerom, molitvama i nose križ, koji je najljepši znak Duha Božjega.

Evo zašto se 10 milijuna Asteka obratilo gledanjem slike Gospe Guadalupske!

Slika Gospe Guadalupske Astecima je bila toliko jasna i rječita, da nisu mogli odoljeti Njenom pozivu u Crkvu! Od prvoga ukazanja Djevice sv. Juanu Diegu 1531., do njegove smrti 1548., u Katoličkoj Crkvi samo u Meksiku krstilo se više od 9 milijuna pripadnika domorodačkog stanovništva.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja