Budi dio naše mreže

Ključna riječ: depresija

Savjet Majke Elvire kojim pobjeđujemo iscrpljenost, umor, depresiju i strah

"Kažem često djevojkama i mladićima u Zajednici, mojim suradnicima i prijateljima, da nas čak ni grijeh ne treba omesti u našoj težnji da ljubimo. Ponekad se osjećamo blokiranima i slabima jer se usred otočimo na svoje rane i kukamo nad sobom. Pokušajmo ih, naprotiv, predati Gospodinu! Da nas On oslobodi bremena naših grijeha i da nas pošalje naviještati."

Kako pomoći osobi koja se bori s depresijom?

Pozitivne misli i energija usmjereni na bolesnu osobu uvijek, baš uvijek dovode do poboljšanja njezina stanja, a i stanja svih koji je okružuju. Na konkretnoj razini, usudimo se ponuditi im vedrije i svjetlije boje odjeće. Otvorimo prozore koje su sigurno čvrsto zatvorili. Podignimo zavjese koje su navukli kako svjetlo ne bi moglo k njima.

U borbi s depresijom i negativnim mislima izmoli ovu molitvu!

Ljubim te i slavim, Isuse. Pomozi mi da se prisjetim svega za što ti trebam zahvaliti. Gospodine, pomozi mi da Ti se približim i dotaknem Te. Neka moj pogled bude usmjeren na Tebe a ne na probleme. Hvala Ti, Gospodine, što me vodiš u život.

DUHOVNO DUHOVITA VEČER Život mi je spasilo Božje milosrđe!

"Kako je Božje milosrđe spasilo moj život" bila je tema emisije "Duhovno-duhovite večeri" koju je u utorak, 7. prosinca vodio fra Stjepan Brčina iz zagrebačkog samostana na Svetom Duhu. Gošća emisije bila je Daria Tabak iz Gradišta kod Županje.

Četiri sata ovako su sjedile, plakale iznad provalije smrti

"4 sata su ovako bile. Policajka i žena koja je željela oduzeti si život. 4 sata razgovora, suza u očima jedne i druge zbog preteškog životnog tereta. 4 sata iznad provalije smrti. Ali ipak je prevladao život. Zahvaljujući nepoznatoj ženi. Milosrdna Samaritanka zbog koje se očajna žena vratila svojoj djeci", podijelila je sestra Maja Ivković.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja