Budi dio naše mreže

Ključna riječ: depresija

Prevladati sindrom nezadovoljstva

Postoje razine sreće u kojima su više razine prožimajuće, trajne i duboke, dok su niže razine usmjerene na ego, kratkotrajne i površne. Više razine sreće donose veću i trajniju sreću od nižih. A ako živimo samo za one niže, vjerojatno ćemo se osjećati praznima, otuđenima, neispunjenima, depresivnima, tjeskobnima, a ponekad i očajnima.

Fra Mario Berišić U depresiji ne isključuj samog sebe iz Božjeg pogleda

Kako izaći iz depresije? Ima li lijeka za nju i kako živjeti s njom? Zašto su psihičke smetnje veliki "tabu", posebno u vjerničkim krugovima? Odgovore na ta i druga pitanja ponudili smo u emisiji "Pričaj mi" koju uređuju i vode Matija Đudarić, Paula Marija Knežević i Ivana Markić. Gost emisije bio je fra Mario Berišić.

U Cenacolu se liječi besmisao. Evo i kako

Nedavno je objavljena vijest gdje stoji kako sve više mladih odlazi u Cenacolo zbog problema s depresijom. Što im Cenacolo može ponuditi? U nastavku pročitajte svjedočanstvo.

Što ćeš sa svojim križem?

Čovjek je u srži patnik. Stoga je jedini ispravni stav prema čovjeku biti mu supatnik. Nikada čovjeka ne osuditi, jer ne znaš zašto je takav, zapisao je na jednom mjestu Tomislav Ivančić.

Možeš odustati i očajavati, a možeš i živjeti punim plućima

Nažalost, postoje ljudi koji su davno umrli, a i dalje fizički žive. Hodaju, kreću se, žive s nama, ali zapravo ne žive, već životare. Jedino što im je preostao je ukop – kao trajni znak njihove smrti. Kako im pomoći? Kako pomoći sebi ako se nalazimo u takvoj situaciji?

SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA: "Primijetimo druge oko nas"

Svake se godine 10. listopada već unazad 70 godina, a s ciljem podizanja svijesti o mentalnom zdravlju obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja. U znak podrške osobama koje pate od različitih mentalnih poremećaja, na taj dan običaj je nositi zelenu vrpcu. Zelena vrpca simbolizira novi život, rast te nove početke u našim životima – u našem mentalnom zdravlju.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja