Budi dio naše mreže

Ključna riječ: depresija

TOMISLAV IVANČIĆ Umjesto da gledaš u strah, gledaj Isusa!

Kada nam Bog daje depresije, tjeskobe, muke, kada dopušta da uđemo u strah, onda je to samo zato da bismo naučili oslanjati se na njega i znati da smo njegovi prinčevi i princeze, da smo Božja djeca, Božji miljenici, da Bog nad nama bdije i da je poslao svoga Sina da otjera od nas svaku silu straha ugroženosti.

Katolički terapeut o depresiji

Mnogo je razloga zašto netko "pada "u depresiju, i svoj život smatra besmislenim, a svakodnevicu teškim teretom.

Unutarnji nemir odraz je neravnoteže misli i djelovanja

Psihologinja i psihoterapeutkinja Ankica Baković održala je katehezu na 33. Mladifestu u Međugorju koji se održao od 1. do 8. kolovoza pod geslom "Učite od mene i naći ćete mir" (Mt 11,28-30). Ovom katehezom poručila je kako je potrebno uskladiti misli i djelovanje ako želimo postići unutarnji mir. "Ljudi ostaju zbunjeni jer čine puno toga dobrog, ali nisu zadovoljni. Možda se iza tog činjenja dobroga krije nekakav osobni interes, očekivanja, dobit i aplauz od strane drugih. Ako imam lijepe misli, a te misle ne prate moja djela, također nema rezultata i opet osjećamo unutarnji nemir", naglasila je Baković.

Savjet Majke Elvire kojim pobjeđujemo iscrpljenost, umor, depresiju i strah

"Kažem često djevojkama i mladićima u Zajednici, mojim suradnicima i prijateljima, da nas čak ni grijeh ne treba omesti u našoj težnji da ljubimo. Ponekad se osjećamo blokiranima i slabima jer se usred otočimo na svoje rane i kukamo nad sobom. Pokušajmo ih, naprotiv, predati Gospodinu! Da nas On oslobodi bremena naših grijeha i da nas pošalje naviještati."

Kako pomoći osobi koja se bori s depresijom?

Pozitivne misli i energija usmjereni na bolesnu osobu uvijek, baš uvijek dovode do poboljšanja njezina stanja, a i stanja svih koji je okružuju. Na konkretnoj razini, usudimo se ponuditi im vedrije i svjetlije boje odjeće. Otvorimo prozore koje su sigurno čvrsto zatvorili. Podignimo zavjese koje su navukli kako svjetlo ne bi moglo k njima.

U borbi s depresijom i negativnim mislima izmoli ovu molitvu!

Ljubim te i slavim, Isuse. Pomozi mi da se prisjetim svega za što ti trebam zahvaliti. Gospodine, pomozi mi da Ti se približim i dotaknem Te. Neka moj pogled bude usmjeren na Tebe a ne na probleme. Hvala Ti, Gospodine, što me vodiš u život.

DUHOVNO DUHOVITA VEČER Život mi je spasilo Božje milosrđe!

"Kako je Božje milosrđe spasilo moj život" bila je tema emisije "Duhovno-duhovite večeri" koju je u utorak, 7. prosinca vodio fra Stjepan Brčina iz zagrebačkog samostana na Svetom Duhu. Gošća emisije bila je Daria Tabak iz Gradišta kod Županje.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja